ORB Sajtóanyag

Felvértezve várják a Vértes Rallye-t Velenczeiék

Az előző évben futamgyőzelmet szerzett a móri versenyen Velenczei Ádám és nem titkoltan most is az a célja, hogy győztesen guruljanak le a dobogóról Igor Bacigállal és a SKODA Fabia R5 Evo-val vasárnap délután. Két hónap pihenő után egy sprintfutammal készült a bajnokság hatodik megmérettetésére a Gulf Racing Hungary párosa, így bizakodva várja kedvenc versenyét a szécsényi pilóta.

„Talán ezt a futamot várom minden évben a legjobban!” – árulta el Velenczei Ádám, amikor a Vértes Rallye-ról kérdezték. „Tavaly nyertünk itt és idén is ez a cél! Mindig nehezebb megvédeni azt, amilyen címet már korábban megszerzett az ember, de azon leszek, hogy sikerüljön ismételni!”

A bajnokság szempontjából fontosabbnak érezte a murvás verseny kihagyását és inkább az aszfaltos futamra összpontosítást az egység, emiatt a Veszprém Rallye-n nem indultak, de előfutóként részt vettek az Oroszlány Rallye-n. „Jó volt tét nélkül autóznunk ezen a sprintfutamon. Hasznos is volt, hiszen abban a környezetben versenyezhettünk, ahol a Vértes Rallye is zajlani fog. Vánsza Zsoltnak segítettünk a beállításokban és a mi autónk setupjához is jó információkat gyűjtöttünk.”

Ahogy már megszokhattuk, a hétvégi verseny előtt még egy egész napos teszttel készül a Gulf Racing Hungary színeiben versenyző páros és a Topp-Cars Rallye Team segítségével megpróbálják a legfinomabban behangolni az ismert pályákra a SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautójukat.

„Régóta versenyzünk már itt, ismerősek a pályák minden irányból. Az egyik kedvenc versenyem a Vértes Rallye és mondom ezt nem csak azért, mert tavaly nyerni tudtunk itt! Jó szervezés, kompakt verseny, szenzációs pályák.”

Mór lesz a központja az augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő versenynek. Szombaton délután háromszor teljesíti a mezőny a klasszikus Oroszlány – Kőhányás gyorsaságit, majd Mór főterén egy ünnepélyes ceremónia keretében fejezik be az első napot. Vasárnap nyolc gyorsasági szakaszon száguldoznak a versenyautók a Vértesben. A Gulf Racing Hungary csapata minden érdeklődőt szeretettel vár a pályák mellett, vagy a móri Ipari Parkban felállított szervizben.

„Fel vagyunk vértezve, nagyon várjuk a hétvégét!” – invitál mindenkit Velenczei Ádám.

A verseny hivatalos honlapja: https://www.larocosport.hu/main

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!

Kiadja: Dudás Endre, a Gulf Racing Hungary sajtófelelőse

Érdemes elolvasni

Nézd élőben a Rally Hungary 1. szakaszát!

Hund Gábor

Az első ötben szeretnénk zárni az évet!

Hund Gábor

Élő közvetítések a Rally Hungary-n

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.