Ferjáncz András a nemzetközi RX mezőnyben…

A Livewire Team RX versenyzője, Ferjáncz András az augusztus 25-26. közötti a greinbachi RX versenyen áll rajthoz. Az összecsapás a Magyar Rallycross OB idei 5. futama, sőt a Cseh, Szlovák és természetesen az Osztrák bajnokság részét is képezi.

Szia Andris! Sajnos kimondhatjuk, hogy a sikertelen nyirádi meneted után eléggé elkeseredve beszélgettünk, most viszont jókedvűnek tűnsz. Holnap indultok Ausztriába a Közép Európa Zónabajnokság következő futamára. Mesélj, hogy álltok.

Hali srácok! Naja, Nyirád szörnyű volt, ellenben ezer és egy gyerekbetegsége kijött a Fordnak, szóval, ha úgy vesszük, nálunk maga a verseny volt az első teszt. Dolgoztunk sokat a kocsin, de legfőképpen a cél az volt, hogy üzembiztossá varázsoljuk.

És mit gondolsz, sikerült?

Nem állunk rosszul, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy készen vagyunk. Sok ötletünk van fejlesztésekkel kapcsolatban, de ezekre már sajnos csak év végén lesz lehetőség foglalkozni. Most talán, már egy olyan szinten vagyunk, hogy érdemben tudjak csatázni az ellenfelekkel.

Erről jut eszembe; kiugrottatok az LSC Motorsporthoz és Ladislav Brazdil programozta a kocsidat. Hogy sikerült?

Úgy vélem, hogy nagyon bika lett a paripa. Nyílván ez majd élesben derül ki, de plusz 20 lóerőt kapott a Fiesta és rettentően jó lett a motor karakterisztikája is. Csörög, zörög, csattog, durrog. Hihetetlen tudásbázissal rendelkezik Brazdil úr és lenyűgöző volt látni, ahogy véghezvitte az egész programozást.

Tudom, hogy rengetegen drukkolnak neked Andris, ahogy csapatod, a Livewire Team is. Nem szeretünk jóslatokba bocsátkozni, de mire számítasz ebben az erős nemzetközi mezőnyben?

Tényleg megszámlálhatatlanul sokan szurkoltok nekem. Rengeteg biztató hívást és üzenetet kapok mindenfelől. Ez szuper érzés és akár hiszitek, akár nem; ez a legnagyobb motiváció nekem!

Lehet, hogy butaság, de most jó érzés van bennem a hétvégével kapcsolatban, és ha lesz egy kis szerencsém, akkor ígérem, hogy a dobogóért fogok harcolni!

Köszönöm az interjút Andris! Hajrá!

Én is köszi. Igyekezni fogok!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.

Partnereink segítségét köszönjük!

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada