GRC Europe Rallycross

FIA bajnokság lett az új rallycross sorozat

Bekerült az FIA nemzetközi bajnokságai közé a Global Rallycross Európa, mely így Titans Rallycross Európa néven fog elkezdődni júniusban.

A sorozat szervezője, Max J Pucher FIA-val való tárgyalásait követően új nevet kapott és bekerült az FIA nemzetközi bajnokságai közé.

“Az elmúlt hónapok nagyon izgalmasan teltek. Most már minden a helyére került és megkaptuk az FIA státuszt is. A Titans Rallycross Európa egy egyedi sorozat lesz, melyben kizárólag a sorozat számára kifejlesztett Pantera RX6 autókkal lehet indulni. Ez egy olyan autó, mely képes a normál szupercar autókhoz hasonló élményt nyújtani, de sokkal olcsóbbak. A bajnokság versenyei francia, brit, portugál, osztrák, magyar és német futamokból áll majd. A Pantera RX6 meggyőzte a versenyzőket a tavaly októberi bemutatás óta. A TitansRX 500 lóerős autóit kiváló versenyzők fogják vezetni a stadion jellegű pályákon.” – mondta Max. J Pucher, a Titans Rallycross Európa és az MJP Promotions vezérigazgatója.

Az eredetileg FIA szupercaroknak tervezett osztályban a helyi versenyzők küzdenek majd meg, így adva a sorozatnak még nagyobb színvonalat. A helyi versenyzők Szupernemzeti, S1600, Crosskarts és RetroRX kategóriákban mérhetik össze tudásukat.

Az új rallycross sorozat kizárólag az Eurosport csatornáján jelenik majd meg. Szombat este vagy vasárnap reggel 30 perces összefoglaló kerül adásba az első napról, majd vasárnap 1 órás élő műsorban lehet végig izgulni a döntőket az Eurosport 1-es vagy 2-es csatornáján. A versenyek ideje alatti adások mellett a versenyek utáni kedden egy 25 perces összefoglaló lesz látható az Eurosporton.

“A rallycross mindig nagyon népszerű volt a nézők között, ezért is örülünk, hogy mi mutathatjuk be a Titans Rallycross Európa futamait.” – mondta Sebastian Tiffert, az Eurosport motorsport részlegének vezetője.

A Titans Rallycross versenyei
május 4-5. Hivatalos teszt, Ausztria, Fuglau
június 29-30 Dreux, Franciaország
július 27-28 Lydden Hill, Nagy-Britannia
augusztus 10-11 Montalegre, Portugália
szeptember 7-8 MJP Arena, Ausztria
OKTÓBER 5-6 NYIRÁD, MAGYARORSZÁG
október 19-20 Estering, Németország

A sorozat jelenleg ismert versenyzői
Kevin Hansen (svéd)
Timmy Hansen (svéd)
Alexander Wurz (osztrák)
Toomas Heikkinen (finn)
Reinhard Sampl (osztrák)
Hayden Paddon (új-zélandi)
Stephane Sarrazin (francia)
Andrew Jordan (brit)

Érdemes elolvasni

Kezdésként negyedik hely

Hund Gábor

Nagy Beni: Szikrázó élmények

Hund Gábor

Világpremier a Magyar Rallycross bajnokságban

Hund Gábor