WRC

Fréquelin: A Citroen csak saját magát okolhatja

Guy Fréquelin szerint egykori csapata, a Citroen Racing csak saját magát okolhatja, hogy nem tudta megtartani Sébastien Ogiert, ami végül a WRC-ből való kiszálláshoz vezetett.

 
A Citroen hivatalos közleményében az szerepelt, hogy azért lépnek ki a WRC-ből, mert nem tudják 2020-ra megtartani Sébastien Ogiert, így vb esélyes pilóta nélkül maradnának.
 
Guy Fréquelin, a Citroen Racing korábbi csapatfőnöke szerint a francia gyártó csak saját magát okolhatja, hogy a hatszoros világbajnokot nem tudta megtartani.
 
“A jelenlegi WRC-ben, ha vb címért akarsz harcolni, akkor szükséged van Ott Tanakra, Thierry Neuville-re, vagy éppen Sébastien Ogier-ra. Ezért nincs mentség arra, hogy a Citroen elengedte Ogiert. Támogathatták volna jobban, bátoríthatták volna a szezon közben.Többet kellett volna kommunikálnia a csapatnak és úgy képesek lettek volna maradásra bírni. Egy ilyen versenyzőt nem szabadott volna elengedni. A Citroen csak saját magát okolhatja ezért.” – mondta az 1981-es Argentin Rally győztese, Guy Fréquelin.
 
A 74 éves Fréquelin 1973-87 között versenyzett a WRC-ben, 1981-ben nyerte egyetlen futamát és abban az évben a bajnokság 2. helyén zárt. A Citroen csapatát visszavonulása után, 1987-től 2007-ig vezette.

Érdemes elolvasni

Tanak tanult a hibákból

Hund Gábor

Tanak: Inkább fájjon mindenkinek

Hund Gábor

Neuville magabiztosan nyert Olaszországban

Hund Gábor