Rally

Geiger Máté és Érdi Tibor nyert Orfűn

A Rallye3 idei sorozata nagy küzdelmet és Geiger Máté győzelmét hozta az orfűi Teszt Ralin. A licenszes kategóriában Érdi Tibor szerezte meg a győzelmet.

Szép tavaszias időben 58 páros várta az idei orfűi Teszt Ralit, mely a Rallye3 nyitó versenye volt és egyben nagyszerű lehetőség, hogy a licenszes versenyzők tesztelhessék autóikat az Eger Rali előtt.

A Rallye3 mezőnyében a ladás Geiger Máté és Molnár Zoltán, valamint a hondás Téczely Tamás küzdött a győzelemért. A csata a negyedik gyorsaságin két esélyessé vált, amikor Téczely kiesett, azonban Geiger és Molnár egészen a célig harcolt, és végül Geiger Máté 2 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet Molnár Zoltán előtt.

A verseny harmadik helyére Janovich Roland érkezett szintén Ladával 13.4 másodperces hátránnyal.

 

A licenszes mezőnyben ifjabb Ranga László kezdte leggyorsabban a teszt versenyt, majd a második szakasztól ifjabb Érdi Tibor vette át a vezetést, amit már nem is adott ki kezéből és végül 21.2 másodperccel előzte meg a második helyen záró és húsz másodperces büntetést kapó Rangát.

A harmadik helyen Ollé Sándor ért be 36.6 másodperc hátránnyal, így hármas Skoda győzelem született.

A Rally Café Racing négy párosából kettő szintén Orfűn indította szezonját és közülük Maricsek Miklós az abszolút negyedik helyen ért célba, míg Tóth Tibor a nyolcadik helyen zárt.

A Rallye3 szezonja jövő héten Lyukóbányán folytatódik.

Eredmények

Érdemes elolvasni

Nézd élőben a Casentino Rallyt!

Hund Gábor

Törölték a Dirtfish Rallyt

Hund Gábor

Kajto üzent a sportújságíróknak

Hund Gábor