Rally Rally 3

Geng Bence: Sikeres bemutatkozás a Rallye3-ban

Geng Bence a sprint kupa megszűnése után idén már a Rallye3-ban folytatja pályafutását és az orfűi versenyen azonnal kategória győzelemmel mutatkozott be Geng Ferenc navigálásával.

Miután kiderült, hogy a Rallye Sprint Kupa 2019-ben már a Déli Régióban sem folytatódik, Geng Bence a versenyzés befejezése helyett az autó átalakítására összpontosított, hogy idén már a Rallye3-ban szerepelhessen. A döntés aztán Orfűn meg is hozta az eredményt az abszolút 6. hely mellett megnyerte az FWD2 kategóriát az Opel Corsával.

“Tavaly mi a sprint sorozatban indultunk, ami idén megszűnt. Ezért sok változtatást kellett csinálnunk a tél folyamán az autón, hogy megfeleljen a Rallye3-as szabályoknak. Kitűzött céljaink között szerepelt, hogy elkészüljünk erre a versenyre. Nagyon kedveljük a mecseki pályákat és a helyi rendezést, hangulatot.
Pénteken rendben lezajlott a pályabejárás és a gépátvétel, sikerült jól feldolgoznunk a szakaszt. Szombaton már nem ment minden ilyen könnyen. Az első gyorsasági utolsó kanyarjában eltört egy féltengelyünk, amivel nagy nehezen begurultunk a célba. Szerencsére volt 15 perc a probléma orvoslására, ami a sporttársak segítségével sikerült is. Innentől minden nagyon jól alakult, stabilan tudtunk autózni a saját határainkat feszegetve. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és minden méterét élveztük a versenynek, emellett az eredménnyel is elégedettek vagyunk. Abszolút 6., 4-es kategória 4. és FWD2 1. helyén zártuk a hétvégét.” – mondta Geng Bence.

Készítette: Hund Gábor

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 67. rész – Dudás István Márton

Hund Gábor

Mi várható nálad? 66. rész – Konyári Péter

Hund Gábor

Mi várható nálad? 65. rész – Barabás Olivér

Hund Gábor