eRally Café Kupa

Görög Péter nyerte a Vértes eRallyt, Kiss Bálint az utolsó szakaszon az ORB bajnoki címet

A Toyota Yaris WRC-vel induló Görög Péter végig vezetve nyerte a Vértes eRallyt, az eRally Café Kupa hatodik versenyét, míg Kiss Bálint az utolsó szakaszon nyerte meg az ORB értékelést és a bajnoki címet.

 
Összesen 86 induló volt a Vértes eRallyn, melyen 11 szakaszt és 136.8 km-t kellett időre teljesíteni, ami végül 54 versenyzőnek sikerült.
 
Görög Péter már az első nap három szakaszát megnyerve bebiztosította az első helyet a versenyen, de a második napon is tudott még három szakaszt nyerni és végül rajt-cél győzelmet aratva 42 másodperc előnnyel nyerte az aszfaltos Vértes eRallyt.
 
A második hely azonban csak az utolsó szakaszon dőlt el az ORB bajnoki címéért harcoló Kiss Bálint és Gobodics Tamás között. 10 szakasz után még Gobodics Tamás 12 másodperccel előzte meg skodás márkatárást, azonban az utolsó szakasz Kiss Bálintnak sokkal jobban sikerült és végül 7.8 másodperc előnnyel megnyerte az ORB értékelést és az év végi bajnoki címet is. Az ORB értékelés harmadik helyén Orbán Máté zárt.
 
Az ORC értékelésben Görög Péter mögött Németh Gergely zárt a Vértes Rallyn 4:10.3 perc hátránnyal, míg a harmadik Nyilas Mihály lett 5:32.9 perc hátránnyal.
 
Az ORB 2WD értékelést Csicsely Attila nyerte, így Kiss Bálinthoz hasonlóan bajnoki címet is ünnepelhet. A Vértes eRallyn a kategória második helyén Bartos Máté 55.7 másodpőerc hátránnyal ért célba, míg a harmadik Barják Balázs lett további 6:52 perc hátránnyal.
 
Az ORC 2WD értékelést a brazil HBM nyerte 34.6 másodperccel előzve Jóna Pétert, míg a harmadik Dancs István András lett további 57.8 másodperc hátránnyal.
Az ORB bajnokságot tehát megnyerte Kiss Bálint, így január 1-jétől kezdődően egy éves előfizetést nyert a Rally Café magazinból.
A bajnokság második helyét ugyancsak nem lehet már elvenni Gobodics Tamástól, valamint a fél éves Rally Café magazin előfizetést sem januártól kezdődően.
A harmadik helyet Orbán Máté biztosította be a bajnokságban, így egy Rally Cafés bögre a jutalma.
 
Az ORB 2WD bajnokságban Csicsely Attila megnyerve a bajnoki címet ugyancsak egy éves előfizetést nyert a Rally Café magazinra januártól.
A kategória dobogóján zár már biztosan Csicsely Pál és Bartos Máté, csupán a konkrét helyezés nem dőlt még el, hiszen a szezonzáró Rally Hungary-t egyforma pontszámmal várhatják.
 
Az ORC bajnokságban Görög Péter 24 pont előnnyel vezet Németh Gergely előtt, így itt még nem dőlt el a bajnoki cím. A harmadik helyen a brazil HBM, a negyediken Vincze Ferenc, az ötödiken pedig Bender Tibor áll.
 
Az ORC 2WD bajnokságban a brazil HBM vezet 6.6 ponttal Jóna Péter előtt, míg a harmadik helyen a finn Tommi Salonen áll 42.6 pont hátránnyal.
 
A bajnokság egy hónap múlva az ERC távon megrendezendő Rally Hungary aszfaltos futammal ér véget, melynek részleteit később ismertetjük.

Eredmények, a bajnokság szabályai és díjai, játék letöltése

Gratulálunk a kupa első díjait nyerő versenyzőknek! 

Érdemes elolvasni

Elrajtolt a Vértes eRally

Hund Gábor

Elrajtolt a Vértes eRally tesztversenye

Hund Gábor

Elhalasztjuk az eRally Café Kupa következő, Vértes eRally versenyét!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.