eRally Café Kupa

Görög Péter ORC ezüsttel kezdte az eRally Café Kupát

Görög Péter Toyota Yaris WRC-vel szerezte meg az eRally Café Kupa első versenyének, a Salgó eRallynak a második helyét az ORC-ben.

 
“A sok nevező miatt egyértelmű volt, hogy megpróbálkozom az eRally Café Kupával. – mondta Görög Péter. Ez volt a bemutatkozó szereplésem a WRC-vel és az Oculus Rifttel is (VR-szemüveg). Még csak pár hete gyúrok igazán erre a géposztályra.”
 
Egy új fejlesztésű WRC-t nem könnyű elvezetni szimulátoron sem, nemcsak a valóságban.
 
“A Toyota Yaris WRC nagy kihívás volt. Nem sokan próbálkoznak ezzel a márkával, nagyon ideges tud lenni valóban, kicsit a gokarthoz tudnám hasonlítani. Egy rossz mozdulat, egy koccanás és vezethetetlenné válik. Ezt megfelelő beállításokkal igyekeztem ellensúlyozni.”
 
A Salgó eRally pályáit szereti Péter, de nincs velük kibékülve.
“A pályákat kedvelem, bár nagyon megosztóak a jelenlegi helyzetükben – pláne a cseh pályák – ha valaki pontosan ismeri, és kockáztat, indokolatlan előnyre tehet szert. Én igyekeztem kockázat mentesen haladni, több kevesebb sikerrel. Az első gyorson mindjárt egy forgással kezdtem.. pedig nagyon készültem erre a Joux Plane pályára. A másodikat csak túl akartam élni, szerencsére sikerült. Utólag is gratulálok az előttem végzőknek, nem értem, hogy hol lehet ott így haladni! A második napon az első Vinec-Skalsko pályán volt egy csúnyább ütközésem egy bokorral, ami végett csak csorogni tudtam a hátralévő 13 km-en, akkor azt hittem vége is a dobogós álmoknak. A többi szakasz összességében problémamentes volt. Az utolsó szakasz sikerült a legjobban, bár abban is sok maradt. Nem volt egyszerű egyben lenyomni a napot, próbára teszi az embert testileg, lelkileg egyaránt kilenc szakasz. Pláne a VR világában.”
 
A fáradtságnak azonban meg lett a gyümölcse az ORC 2. helyezéssel.
 
“Azt gondolom, hogy maximálisan elégedett lehetek a szerepléssel. Bár előttem is nagy maradt az “úr”, de mögöttem is. Ezeket az autókat elég megülni, nem hogy még gyorsan is menni.
Megfelelő pályaismerettel bárki ott tud lenni az elejében úgy vélem. Az utolsó gyorsaságin pedig kiderült, hogy fere01, vagyis Vincze Ferenc is emberből van, tud hibázni. Remélem egy-egy gyorsaságin a következő versenyeken meg-meg tudom csípni, azzal nagyon elégedett lennék. Valószínűleg márkát is váltok a következő versenyre, meglátjuk.”

Érdemes elolvasni

Az Ózd eRally, az eRally Café Kupa harmadik futamának pályái

Hund Gábor

Csicsely Attila: Igazi rally verseny volt a Boldogkő eRally

Hund Gábor

Görög Péter legyőzte Vincze Ferencet a Boldogkő eRally egyik szakaszán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.