WRC

Greensmith: Jobb, ha befogom a számat

Az M-Sport a Horvát Rally óta folyamatosan műszaki hibával küzd a Ford Fiesta WRC-t illetően. Gus Greensmith szerint a brit csapatnak meg kellene oldani ezt a problémát, de azt is tudja, hogy ezzel nem neki kell foglalkozni.

 
Az M-Sport Ford Fiesta WRC-jében először Horvátországban akadt műszaki probléma, hidraulikus probléma, ami elsősorban a fékek terén jelentkezett. Portugáliában bár Gus Greensmith az ötödik helyen zárt, az angol versenyző szerint ez jobb is lehetett volna, ha szombaton délután nincs probléma a fojtószeleppel. Ezt követően Greensmith Szardínián már kétszer is kiállni kényszerült, miután az első nap erőátviteli probléma, a második napon pedig elektromos probléma lépett fel a Fiestában.
 
“Örültem annak a munkának, amit a mérnökökkel végeztünk Szardínián, mert folyamatosan tudtunk gyorsulni. – mondta Gus Greensmith. A vasárnap különösen jó volt. Ugyanakkor vannak műszaki problémák, amik már a harmadik verseny óta jelentkeznek. Ezt minél előbb ki kell javítanunk. Nem úgy akarunk Kenyába menni, hogy ott is küzdünk a problémákkal, hanem oda akarunk menni és csak a versennyel foglalkozni. Ismétlődő problémáink vannak, de azt hiszem, ha erről beszélnék, bajba kerülnék, ezért jobb, ha befogom a számat! Az autó hibái nem rám tartoznak, az én dolgom a versenyzés. Ezért csak arra kell figyelnem, hogy a legjobban végezzem a dolgom, ezért Szardínián ezt is tettem és szerintem nem csináltam rosszul.”
Szardínián az M-Sport egyetlen WRC-je sem tudott mindent szakaszt teljesíteni, mivel Gus Greensmith műszaki hibája mellett Teemu Suninen a pénteki első szakaszon kicsúszott.

Érdemes elolvasni

Brutálisan bekezdett a Toyota a Szafari Rallyn

Hund Gábor

Nézd élőben a Szafari Rally shakedown szakaszát!

Hund Gábor

91 évesen a Szafari Rallyn a háromszoros Európa-bajnok

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.