WRC

Greensmith már az első szakaszon elvesztette a jó eredmény esélyét

Gus Greensmith a kilencedik helyen zárt az Arctic Rallyn, az eredmény pedig részben a kevés havas tapasztalatának, részben pedig az első szakaszon nyújtott gyenge teljesítményének köszönhető.

 
Gus Greensmith csupán a 11. idővel kezdte az Arctic Rallyt, majd a folytatásban bár tudott gyorsulni, ez csak a kilencedik helyre volt elég, ráadásul csapattársától, Teemu Suninentől is kapott másfél percet.
 
Az angol versenyző érthetően nem boldog, úgy érzi a jobb eredmény esélye már az első szakaszon szertefoszlott és ez nem először fordult vele elő.
 
“Volt néhány jobb és néhány kevésbé jobb pillanatunk. – mondta Gus Greensmith. Az első szakaszon való gyorsaságomon még kell dolgoznom, mivel már sok versenyen ekkor dőlt el a sorsom. Most is nagyon rosszul kezdtünk és ez befolyásolta később a teljes versenyünket. A negyedik és ötödik szakasz olyan jól sikerült, mint még egy havas szakasz sem. Viszont mire a nap végére érünk, olyan mintha 8-9 tizedet kapnánk kilométerenként, amit nem is nagyon értek.”
 
Az M-Sport másik versenyzője, Teemu Suninen is csupán nyolcadik helyen zárt.
 
“Nem éppen a mi hétvégénk volt ez, de tudjuk, hogy mivel és hol kapunk ki a többiektől. – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. Megfelelő körülmények között képesek vagyunk a jó teljesítményre és most is láttunk néhány biztató dolgot versenyzőinktől a technikásabb részeken.”
 
Az M-Sport hamarosan új motorokkal látja el autóit, amitől jelentős javulást vár a brit csapat.
photo: Makai Gergely / MGR Images / @World

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.