WRC

Grönholm: Ez a győzelem több versenyt jelenthet Huttunennek

Marcus Grönholm dicsérte a Svéd Rally után Jari Huttunent, aki megnyerte a WRC3-as versenyt. A kétszeres világbajnok bízik benne, hogy a fiatal versenyző győzelme után több versenyen is indulhat.

Jari Huttunen idei első versenyén, a Svéd Rallyn nyerni tudott a WRC3-ban, és a versenyen a leggyorsabb R5-ös induló lett az abszolút tizedig helyen zárva.
 
“Nagyon jó volt a tempónk Svédországban – mondta Huttunen, aki 2017-ben már megnyerte a Finn Rallyn a WRC2-es versenyt. Minden jól alakult, anélkül, hogy sokat kockáztattam volna. Némi műszaki hibával bajlódtunk, de ez különösen nem befolyásolta az eredményt. Ezt az eredményt sokkal többre értékelem, mint a 2017-es finn győzelmet.”
 
Huttunen menedzsere, a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm bízik benne, hogy a svéd győzelem több lehetőséget biztosít versenyzőjének.
 
“Kiválóan teljesített Jari Svédországban! – mondta Marcus Grönholm. Folyamatosan jó volt a tempója és közben egyszer sem hibázott, pedig nagyon nehezek voltak a körülmények. A Hyundai először nyert ilyen szintű versenyt, bízom benne, hogy ez több lehetőséget biztosít Jarinak.”

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor