ORB Rallye1

Gryazin üdvözli a magyar szurkolókat

A Boldogkő Rally egyik vb-sztárja lesz az orosz Nikolay Gryazin, aki a RallyCaféMagazin.hu-nak adott exkluzív interjújában nem is titkolta, hogy Mads Ostberggel akarja összemérni tudását. 

„A magyar pályák nagyon nehezek és pont erre van szükségem, hogy a Horvát Rallyra felkészüljek“ – indokolta, hogy miért választotta az ORB szezonnyitót. – A versenyzőitek nagyon jól ismerik a gyorsaságikat, ezzel biztosan előnyben lesznek, úgyhogy nagyon jó csatára számítok velük is, ez is jól jöhet egy héttel a vb-futam előtt.“

Természetesen Gryazin legnagyobb ellenfele a WRC2-es világbajnoki cím védője, Mads Ostberg lesz, akit a vb-ről jól ismer. 

„Mads nagyon jó versenyző és kíváncsi vagyok rá, hogy mennyit fejlődött az autóval. Az biztos, hogy jó mérce lesz nekem is, mennyit tudtam csiszolni az aszfaltos tudásomon tavalyhoz képest.“

A magyar naptárban is új a Boldogkő Rali, amit még nekünk sem egyszerű kiejteni, kíváncsiak voltunk, Gryazin hogyan boldogul vele. Először megvillantotta magyar tudását, azt a kifejezést, amit mindenki elsőnek tanít meg a külföldi barátjának, aztán nekifutott: 

„Bol-dog-o… Bol-dokko… de nem vagyok biztos benne, hogy így kell mondani“ – nevet. 

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a tavalyi Hyundai i20 R5-höz képest mennyiben más a Volkswagen Polo GTI R5, ami mintha jobban feküdne Nikolaynak. 

„Minden autónak vannak előnyei és hátrányai és nyilván a két kocsi között is van különbség, de ezeket nem árulhatom el neked“ – mosolygott sejtelemesen.

Végül pedig azt kérdeztük tőle, mit üzen a magyar szurkolóknak? 

„Üdvözlöm őket! Sokat hallottam róla, hogy Magyarországon népszerű a rally és nagyon jó hangulatú versenyeket rendeznek. Sajnálom, hogy most nem találkozhatok a magyar szurkolókkal, de talán lesz még rá alkalom. Így is nagyon jó versenyre számítok, izgalmas dolog új pályákat felfedezni, új ellenfelek ellen versenyezni.“

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Salgó Rally 2021 – Versenykiírás

Hund Gábor

Eger-Ózd Rallye: Ismét több napos viadal, újra nézők előtt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.