Rally Café Magazin
Gokart Gyorsasági

MHH Kart Team: Menya 11. lett a Winter Cupon

A WSK után a ROK sorozatban is jeleskedett Krózser Menyhért. Az MHH Kart Team 11 éves versenyzője a Mini kategóriában a Winter Cup döntőjében pályafutása legjobb eredményét elérve a 11. helyet szerezte meg. Ezzel mellesleg nyert egy WSK-futamot is.

Az olasz ROK sorozat az egyik legnagyobb versenyével, a Winter Cuppal vette kezdetét, ahol hagyományosan rajthoz áll a világ gokart elitje. Ezen a hétvégén a WSK-ban sem rendeztek futamot, így sokan onnan is átruccantak.

A Mini kategóriának 54 résztvevője volt, akik közül Menya a 15. helyet szerezte meg az időmérőn, a kvalifikációs futamok után a 17. helyen állt, 21. helyen jutott döntőbe, ahol szárnyalt és egészen a 11. helyig tört előre. Ezt a teljesítményét még az ellenfelek is elismerték.

„A végére nagyon megfejelte a mókát – mosolygott Krózser Menyhért senior, csapatvezető, aki mindig kritikus szemmel figyeli fia versenyzését, de most ő is elégedett volt. – A ROK sorozatban más gumikon, más motorral versenyzett, mint ez idei két WSK-futamán. Ezeket meg kellett szokni. Lonatóban is régen mentünk már, de ez sem okozott gondot.

Az időmérő nem igazán jött ki, de utána voltak nagyon szép megvillanásai: a hetedik helyről rajtolva vezetett előfutamot és szépen jött fel. Közben szóltak, hogy van egy üresedés a következő hétvégi WSK-futamra. Mondtam Menyának, hogy bár azt a versenyt nem terveztük, ha jól megy, ott is rajthoz állunk. Fülig ért a szája, de a következő futam nem jött össze. Mondta is, hogy apa, ezt elcsesztem, ugye? Mondtam neki, hogy szerintem tudja, mit hibázott, tegyen meg mindent.

Hát megtett. A döntőben úgy versenyzett, hogy öröm volt nézni, még akkor is, hogyha halálra izgultam magam a pálya szélén. Nagyon elkapta a fonalat, a 21. helyről rajtolva folyamatosan előzött és végül 11. lett.

Most nagyon elkapta a fonalat, úgyhogy nem tehettünk mást, beneveztünk a hétvégi WSK-futamra is. Remélem, megmarad a lendülete.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

Résztvevők: 54

Döntő: 11.

Super Heat összesen: 21. (54-ből)

Super Heat 2: 16. (27-ből)

Kvalifikációs futamok összesítve: 17. (54-ből)

AC kvalifikációs futam: 15. (27-ből)

BC kvalifikációs futam: 8. (27-ből)

CD kvalifikációs futam: 7. (26-ból)

Időmérő összesítve: 15. (54-ből)

Időmérő futam: 8. (54-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

A döntő hétvégéje

Hund Gábor

Menya a Superfinal döntőjében

Mihályi Csaba

Utolsó helyről rajtolva második lett Vogel Adrienn Monzában

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató