Kamion

Győzelemmel zárta az évet Kiss Norbi

Vasárnap a kamion Eb utolsó két versenyét rendezték az olaszországi Misanóban. Kiss Norbert, a Révész Racing pilótája már háromszoros Európa-bajnokként állhatott rajthoz, de cseppet sem vett vissza a tempóból. Megnyerte az időmérő edzést, majd tökéletes verseny produkálva rajt-cél győzelmet aratott.

Négy másodperccel előzte meg Hahnt, héttel a harmadik helyen befutó Albacetet. Az is eldőlt, hogy a bajnokságban Sascha Lenz végzett a második helyen, míg Adam Lacko harmadikként zár a hátralévő verseny eredményétől függetlenül.

Kiss Norbi, Révész Racing, Kamion Eb, Misano

A szezon utolsó futamán a fordított rajtrácsnak köszönhetően Kiss Norbert a mezőny közepéről indulhatott. Az első körben Faas ellen harcolt, miközben Lenz az élre állt. A magyar pilóta a 7. helyen haladt, majd féltávnál sikerült javítani egy pozíciót.

A 7. körben Hahn mellé is bement, de utóbbi egy agresszív manőverrel visszaelőzte. Óriási csatát vívtak! Egy körrel a vége előtt aztán Koloc autója elfüstölt, és mivel már csak egy kör volt hátra, a versenybíró a piros zászló mellett döntött. Így Lenz nyerte a versenyt, Kiss Norbert egy hatodik hellyel fejezte be a szezont.

Kiss Norbi, Révész Racing, Kamion Eb, Misano

A Révész Racing magyar pilótája 276 pontot szerzett az idény során, a bajnoki második Sascha Lenz 227, a harmadik Adam Lacko 203 ponttal zárt. A Good Year Cup-ot Shane Bereton nyerte Teo Calvet és Steffen Faas előtt.

Érdemes elolvasni

Kiss Norbi és a Révész Racing Európa-bajnokok

mihalyi.csaba

Esőben is Kiss Norbert volt a leggyorsabb – Újabb győzelem Jaramában

Hund Gábor

Le Mans után irány Jarama – Spanyolországban folytatódik a kamion EB sorozat

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.