Ajánlott WRC

Ha azt hiszed, nagy eső volt a Rally Hungaryn, nézd meg mi van a Var Rallyn

Eső, köd és apokaliptikus állapotok a Var Rallyn, ahol a mai ötödik gyorsasági szakaszt törölni is kellett, mert akkora víz van a pályán, hogy nem lehet átküldeni rajta a mezőnyt.

“A mai 5. gyorsaságit törölni kellett és ez még valószínűleg nem minden” – állt egy francia Twitter bejegyzésben a fenti kép mellett.

“A második nap rajta, még mindig apokaliptikus állapotok – írta Loeb közösségi oldalán – mindenki legyen nagyon óvatos, aki ma a versenyre megy.”

Pénteken az első három gyorsasági szakaszt meg tudták rendezni, ez alapján Nikolay Gryazin vezet Skoda Fabia R5-tel, 2,6 másodperccel megelőzve Loeböt, aki gyári Hyundai i20 WRC-vel és a rally-vb-n használt gumikkal versenyez – nyilvánvalóan a Monte-Carlo Rallyra készül a csapat.

Yoann Bonato – gyári támogatott – Citroën C3 R5-tel a harmadik, míg Ole Veiby egy gyári Hyundai i20 R5-tel a negyedik, megelőzve márkatársát, Stéphane Sarrazine-t.

“Eső, köd és éjszaka, első alkalommal versenyeztem a Hyundai i20 WRC-vel ilyen körülmények között, ráadásul vb-s gumikon, mit mondjak, ez a nap igazi sport volt”

– állította Loeb.

Érdemes elolvasni

Tanak meghajtotta a Hyundai i20 Coupe WRC-t

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a hibrid WRC-k

mihalyi.csaba

Makinen: Bízom benne, hogy Ogier maradni fog

Hund Gábor