Ajánlott ORB Rally Rally1

Hadik András: Győzni megyünk a Salgó Rally-ra!

Két futam után magabiztosan vezeti a Mercarius Rally1 Bajnokságot a Hadik András – Kertész Krisztián kettős. A kékek egy arany és egy ezüst éremmel a zsebükben vágnak neki a Salgó Rally-nak, ahol tavaly egy hiba miatt nagyon hamar kiiratkoztak a futamgyőzelemre esélyesek sorából. Bandi ezen mindenképp változtatna!

„Természetesen nyerni szeretnénk ez egyértelmű, de vannak rajtunk kívül is versenyzők, majd meglátjuk, hogy ők mit tudnak kihozni a hétvégéből. Azon vagyunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el, de ez nem csak a Salgó Rally-ra igaz, hanem minden egyes versenyre. Aztán meglátjuk, hogy mit dob az élet.”

Bár minden éveben elmondjuk, hogy mennyire erős a hazai pontvadászat, a WRC2 bajnokok érkeztével a magyar élmezőny is még rá tudott tenni egy lapáttal.

Az Ózd-Eger Rally-n mindössze 2 másodperccel szorult a dobogó második fokára a Hadik-Kertész-Ford trió

„Minden sport és a rali is sok apróságon múlik, sok összetevője van. Mindenféleképp kell hozzá egy jó autó, aminek jók a beállításai meg kell egy kiváló csapat, akik megcsinálják azokat a dolgokat, amiket adott esetben kérek tőlük és ez nálunk adott. Már végig csináltunk egy évet az MK II- es Fiestával és kezdem kiismerni. Ezért mondtam azt az Ózd-Eger Rally céljában, hogy nem vagyunk elkeseredve – persze ez nem teljesen igaz -, mert nem csak száraz úton, hanem vízen is tudtunk vele gyorsan menni. Ez óriási dolog, hogy mindenféle körülmény között megvolt a tempónk. Ezeken az apróságokon múlik a teljesítményed, mert mi nagyon ésszel csinálni ezt a sportot. Attól függetlenül, hogy kívülről úgy néz ki, hogy elment az eszünk,  koncentráltan és odafigyelve versenyzünk.”

Jelenleg Hadikék vannak a legkényelmesebb pozícióban az összetettet tekintve, de badarság lenne azt gondolni, hogy a pontelőnyük bírtokában taktikázhatnának a kékek a Salgó Rally-n.

Nem is kezdődhetett volna jobban a szezon: Győzelem Boldogkőn!

„Sokan nem tudják, de mínuszolni is kell a bajnokságban. Most vezetünk és Kopecky egy versennyel le van maradva, de ez csak a pillanatnyi állapotot tükrözi. Csomós Mixi jenleg második, de majd neki és nekünk is el kell dobni egy versenyt. Annyira sok összetevős és képlékeny még ez a dolog, hogy pillanatnyilag teljesen felesleges számolgatni. Menni kell, aztán majd az utolsó előtti futam, a Vértes Rally előtt majd el lehet kezdeni gondolkodni, hogy állunk. Addig meg nyomni kell a gázt.”

Fotók: HK motion & Kollár Sportfotó

🚲

Érdemes elolvasni

Megkérdeztük a Mecsek Rallyn induló versenyzőket

Hund Gábor

Hibázásnak nincs helye

Hund Gábor

A Mecsek is kimarad

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.