WRC

Hanninen ezúttal nem aludni fog a jobb oldalon

Kevésszer látni egy WRC pilótát az autó Jobb1-ében. Kivéve, ha egy hosszú összekötő szakaszon kell menni és a pilóta aludni szeretne. A Svéd Rallyn azonban nem alvás miatt ül Juho Hanninen a Jobb1-be.

 
Juho Hanninen S2000-es autóval szinte mindent megnyert, amit lehetett, ezért is kapott talán 2017-ben egész évre gyári autót a Toyotától. Hanninen legjobb eredménye a Finnországban elért harmadik hely volt, év végén azonban teszt pilóta lett a japán gyártónál.
 
A finn versenyző a Svéd Rallyn visszatér, mégpedig Jari-Matti Latvala navigátoraként! Azonban nem először áll össze a finn páros egy versenyen.
 
2017-ben egy Celica GT4-ban négy historic versenyen álltak együtt rajthoz, de az elmúlt két év során Latvala tesztjein is Hanninen ült a jobb oldalon.
 
Latvala 2006-tól Miikka Anttila navigálásával versenyzett, a Svéd Rallyn azonban Anttila a finn Eerik Pietarinen mellett fog ülni a WRC3-ban egy Skodában.
 
“Nagyon megbízok Juhoban. Talán ő sz egyetlen pilóta, aki navigátorként is maximálisan helyt tud állni, és a mellette lévő pilóta a határon tud vezetni. Nagyon jó, szinte tökéletes itinert tud készíteni. Ezúttal pedig a szakaszok ismeretével is tud segíteni.” – mondta Jari-Matti Latvala, aki Svédországban tér vissza a WRC mezőnyébe a tavalyi Spanyol Rally óta.
 
A páros pénteken fél napos tesztet hajtott végre, ahol minden jól alakult.
 
“Nagyon jól alakult a teszt, várom már a versenyt Jari-Matti mellett.” – mondta Juho Hanninen.
 
Latvala saját bevallása szerint már kissé berozsdásodott.
 
“Már nagyon régen volt a Spanyol Rally, ahol utoljára vezettem a határon a Yaris WRC-t. Jó volt visszatérni és egy keveset vezetni. Már az első vezetés után éreztem, hogy nő az önbizalmam. Izgatottan várom a versenyt.” – mondta Latvala.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor