WRC

Három autót indíthat a Citroen Ausztráliában

A Citroen Racing Mads Östberggel kiegészülve három C3 WRC-t állíthat rajtvonalhoz Ausztráliában, ha Sébastien Ogier életben tartja vb esélyeit Spanyolországban.

 
A Citroen igyekszik segíteni Sébastien Ogiernek, hogy év végén világbajnok legyen, ezért ha még a Spanyol Rallyn nem dől el a cím sorsa, akkor Mads Östberget is indítja Ausztráliában, hogy próbáljon pontot lopni Ogier riválisaitól.
 
Ott Tanak 28 pontos előnnyel vezeti Ogier előtt a pontversenyt, így csupán 2 ponttal kell növelnie előnyét, hogy megszerezze első vb címét a vegyes talajú Spanyol Rallyn.
 
“Igyekeztünk a legjobban felkészülni a Spanyol Rallyra, és bízom benne, hogy mindkét versenyzőnk jól fog teljesíteni. Ha így lesz, akkor Ogier és Ingrassia folytatni tudja a vb címért folytatott csatát. Ebben az esetben elindítjuk Mads Östberget is egy harmadik C3 WRC-vel, hogy próbáljon pontot lopni Ogier riválisaitól. Mads tavaly harmadik lett, idén pedig nagyon jó rajthelye lenne a nyitónapon, így ismét a mezőny elejében végezhetne.” – mondta Pierre Budar, a Citroen csapatfőnöke.
 
Mads Östberg 12.-ként indulhatna Ausztráliában, így tisztább úton vezethetne a nyitó napon. A norvég versenyző idén a WRC2 Pro bajnokságban állt rajthoz R5-ös Citroennel.

Érdemes elolvasni

A 2021-es Toyota közel van a mostanihoz

Hund Gábor

Breen indul a Finn Rallyn

Hund Gábor

Jarveoja kotrógépes munkát vállal

Hund Gábor