WRC

Háromszoros Európa-bajnok tesztelte az M-Sport új autóját

Az M-Sport lengyel központja jó úton halad afelé, hogy január 1-jéig végezzen új autójával, a Ford Fiesta Rally3-mal, melyet most Kajetan Kajetanowicz tesztelt.

 
A Ford Fiesta Rally3 tervezési és kutatási munkája tavaly áprilisban kezdődtek, a tesztautó első darabja pedig júliusban lett kész.
 
Az első tesztre most került sor, az eseményen először Maciej Woda, az M-Sport lengyel központjának ügyvezető igazgatója ült az autóba, majd a háromszoros Európa-bajnok Kajetan Kajetanowicz és a 2017-es junior világbajnok Nil Solans következett.
 
“Az első teszttel csak az derült ki, hogy működik az autó. – mondta Maciej Woda. A teszt helyszínének megtalálása okozott kisebb problémát, mivel az összes szóba jöhető hely le volt foglalva. Végül Krakkótól 100 km-re egy reptéren próbáltuk ki az autót. A teszt idejére lezárták a repteret. Szerettük volna elvinni az autót Szardíniára, hogy durvább murván próbáljuk ki, de így is sikerült az elmúlt 5 nap során 1000 km-t tesztelni Nil Solans és Kajto segítségével. A teszt során csak kisebb kérdéseket tudtunk megoldani.”
 
A Rally3-as Ford a Rally4-eshez hasonlóan Sadev váltóval van felszerelve, és a francia cég készíti a hátsó differenciálművet is. A kész autó árát 100 000 euróban (kb. 35,6 millió Ft) maximalizálta az FIA.
 
“Az eddig gyűjtött adatok alapján ki lehet jelenteni, hogy a Rally3-as autó nagyszerűen befogja tölteni a helyet a Rally2-es (R5) és a Rally4-es autó között. A Rally3-as Ford összkerék-meghajtású és kb. 210 lóerős lesz és az M-Sport fog először elkészíteni Rally3-as autót.”
 
Az M-Sport élen jár az új autók első elkészítésében, 2013-ban a Ford Fiesta R5 volt az első Rally2-es autó, míg 2020 elején először a lengyel központ mutatta be a Ford Fiesta Rally4-et.

Érdemes elolvasni

Millener: A monzai WRC futamra sok sztár érkezhetne

Hund Gábor

Bővíti finn központját a Toyota

Hund Gábor

Evans: Egy WRC futam nem lehet reptéri rendezvény

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!