WRC

Hatalmas állami támogatást kap az Észt Rally

Ma délben bejelentették, hogy Észtországban tartják a következő WRC futamot, a rendezvény létrehozásához hatalmas segítséget nyújt az észt kormány is.

Szeptember 4-6 között az Észt Rallyval folytatódik a WRC szezon, a rendezvény Dél-Észtországban kerül lebonyolításra. A balti ország a 33. házigazda lesz a WRC 47 éves történelme során.

A három napos verseny több, mint 230 km versenytávot foglal magába, olyan hagyományos régiókban, amelyek már régóta kötődnek a versenyhez: Kanepi, Kambja, Otepaa és Elva.

“Történelmi pillanatok, amikor bejelenthetjük, hogy szeptember 4-6 között Észtország WRC futamot rendezhet. – mondta Jüri Ratas, észt miniszterelnök a mai sajtótájékoztatón. Szeretnénk megköszönni Oliver Ciesla (WRC promótere) bizalmát egy WRC futam kapcsán. Elképesztő, amit Urmo Aava és szervező csapata az elmúlt 10 évben tett.”

“Nagy megtiszteltetés, hogy meghívást kaptam a Stenbock Házba (Észtország történelmi jelentőségű épülete), ami nagy kiváltság. – mondta Oliver Ciesla. Gratulálok Észtországnak, hogy a WRC történelme során a 33. házigazda lehet.”

“Számunkra ez egy álom valósággá válásának kezdete. – mondta Urmo Aava, a szervező bizottság vezetője. Mindenki, aki dolgozott azért, hogy versenyünk WRC futam lehessen megmutatta, hogy ha keményen dolgozunk, akkor elérhetőek a célok. Egyszerű és érthető üzenetünk, hogy Észtország véghez viszi a lehetetlent és mindenkinél jobb versenyt hoz létre. Úgy gondoljuk, a miénk lesz 2020-ban a legjobb WRC futam.”

Az Észt Rally versenytávja 232 km lesz.

Az észt kormány 980 000 eurót biztosított eredetileg a verseny számára, de további 1 500 000 eurót elkülönítettek a tartalékokból, miután megkapták a WRC futam rendezési lehetőséget. A támogatás tehát 2,5 millió euró, ami 873 millió Forintnak felel meg.

Fotó: news.err.ee

Érdemes elolvasni

Az M-Sport már teszteli új fegyverét

Hund Gábor

Evans szerint semmi sem vehető biztosra

Hund Gábor

Östberg sajnálja döntését

Hund Gábor