Dakar Tereprally

Hatodik versenyén már a harmadik győzelmére hajt

Csupán hatodik Dakarjára készül, azonban 2020-ban már a harmadik győzelmét szerezheti meg a motorosok között az ausztrál Toby Price, a KTM gyári versenyzője.

 
2015-ben Toby Price első Dakarján azonnal dobogóra tudott állni a harmadik helyezéssel. Az ausztrál bár hazájában már több sikert elért, a Dakaron még ismeretlen volt.
Egy évvel később már az első ausztrál lett, aki második Dakarján már nyerni tudott.
2017-ben az 5. helyen állva a negyedik szakaszon hatalmasat esett, eltört a lába, melynek gyógyulása csaknem egy évig húzódott.
A hosszú gyógyulás azonban nem szegte kedvét Toby Pricenak és 2018-ban ismét ott volt a rajtnál, majd a célban ismét a harmadik helyen érkezett.
2019-ben annak ellenére, hogy sérült csuklóval motorozott, ismét nyerni tudott, így az ausztrál azt a bravúrt vitte véghez, hogy amikor célba ért, mindig dobogón zárt.
 
A 32 éves versenyző természetesen 2020-ban, Szaúd-Arábiában is az egyik legnagyobb esélyes, ha pedig harmadszor is a trónra tud ülni, akkor utoléri a 2004-ben, a Fáraó Rallyn 34 évesen elhunyt Richard Sainct-t, aki 1999-ben, 2000-ben és 2003-ban tudott győzni a motorosok között.
 
Toby Price 2019-ben kipróbálta magát az autósok között is, a Finke Desert Race-n kamionnal indult hazájában, míg a Baja 1000-en Nasser Al Attiyah-al állt rajthoz.
 
“A Marokkó Rally nehéz volt és csak dobogón végeztünk, de felkészülésnek jó volt. Navigáció szempontjából nehéz versenyen kevés információval kellett gyorsnak lennünk. Nemcsak a KTM, de a Honda és a Yamaha is keményen dolgozik, hogy megnyerje a Dakart. A motorunk erős, gyors és megbízható, ahogy a csapattagjai is, akik nagyon jól ismerik a Dakaron való versenyzést. Mindannyian ismerjük a munkánkat és tudjuk, hogy miként nyerhetünk. Jordi Viladoms, a KTM csapatmenedzsere sokat segített, hogy sikeres tudjak lenni. Ugyanakkor Marc Coma, amikor versenyzett csak a Dakar alapjait mondta el, hogy megértsem ezt a versenyt. Akkor még nem tudtam, hogy mennyire lehetek jó a versenyen.” – mondta a 32 éves, ausztrál Toby Price.

Érdemes elolvasni

Márciusban kezdődik az éghajlatváltozásra figyelmet felhívó sorozat

Hund Gábor

Nico Rosberg tereprally csapatot indít

Hund Gábor

Loeb: Azonnal éreztem az autó erejét

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató