Rally 2

Helyenként Karesz is élvezte

Megszokhattuk Gyöngyösi Marcelltól és Kollár Károlytól, hogy a legképtelenebb dolgok esnek meg velük a Rally2-es bajnokságban. A Salgó Rally után egyetlen nagy vágya volt Marcinak: sikerüljön végre felállni a céldobogóra. Ez a kérése meghallgatásra talált, az Eger Rallyn a P13-as kategóriában a nyolc célba érkező közül negyedikek lettek az Opel Astrával.

„Most nincs annyi sztorim, mint a Salgó után, de nem bánom, hogy nem kellett 47-szer kereket cserélni és nem lógtunk az árok szélén – nevet Marci. – Viszont végre jót versenyezhettünk.

Gyöngyösi Marcell–Kollár Károly, Eger Rally 2020

A negyedik helyünk reális. Az Opel szerintem tudja azt, amivel nyerni lehetett volna a kategóriában, de három nagyon ügyes páros végzett előttünk. Több időt kellene a felkészülésre, tesztre szánni és akkor közelebb lehetnénk a kategória elejéhez, de nekünk ennyi időnk van, ebből a kombóból pedig ez a maximum, amit ki tudunk hozni.

Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. (Kollár) Karesz a legnagyobb kritikusom helyenként ő is élvezte, ami nálunk egy komoly szint, mondjuk nem dicsért meg, ahhoz még jobban kellett volna menni.

Gyöngyösi Marcell–Kollár Károly, Eger Rally 2020

Sajnálom, hogy az utolsó gyorsaságin nem mehettünk a kihordások miatt, nagyon készültem rá és nagyon mentem volna rajta. Jól fel is bosszantottam magam, hogy etap lett.

Annak viszont nagyon örültünk, hogy végre célba értünk. Egy apró fékhibánk volt, ami miatt pumpálni kellett féktávon a pedált, de ezzel nem veszítettünk időt.

Pár barátom lejött Esztergomból szurkolni, készítettek molinót, ami nagyon jól esett. Ezúton is köszönöm nekik. Nem volt csúszás, ha az utolsó gyorsot is megtartják, egy patika verseny lett volna.”

Gyöngyösi Marcell–Kollár Károly, Eger Rally 2020

Érdemes elolvasni

Idén is lesz ERC mezőny a Rally Hungaryn

Hund Gábor

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

mihalyi.csaba

Eger Rally2 befejező szakasz a Janovich-Csáthy kettőssel

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!