ORB Sajtóanyag

Hibjánék kiélezett küzdelmekre számítanak

Lelkesen várja Hibján Joci és Szollár Csabi a kunmadarasi és orfűi tesztek után a Boldogkő Ralit. Az elvárások maradnak a srácoknál…vagyis minél előrébb kell végezni. 

 

Hogy sikerült az orfűi hétvége?

– Klasszul. Elmentünk tesztelni Orfűre, és nagyon jól alakult minden. Jó gyorsasági szakaszok voltak. Kipróbáltunk a kocsin sok új dolgot, féket, gumikat és beállításokat. Pályafelírás közben is kísérleteztünk, mi lenne jobb vagy rosszabb, mert kell a megújulás. Hasznos hétvégén vagyunk túl, nem csak nekünk, de az egész csapatnak szüksége volt már erre a kimozdulásra. Orfű és környéke, a tónál…nem kell mondani milyen szép… és bizony örül az ember az új impulzusoknak most. 

 

Milyen élményekkel tértetek haza a tesztről?

– Igazából csak magunkhoz képest néztük az eredményeket. Stabilan harmadik időt autóztunk, persze volt olyan gyors, amikor lassítót romoltunk, de ez benne van a pakliban. A gumikat tesztelgettük, értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk, de a gumiabroncsunk már teljesen elfogyott a végére. Hasznos hétvége volt. Kellett ez már. Jó szakaszok voltak, jó verseny volt. Mosolyogva jöttünk haza, a héten pedig újra támadunk.

 

Irány pár nap múlva Boldogkő?

– Bizony, nagyon várjuk. Voltunk már idén Kunmadarason, most pedig Orfűn teszt jelleggel, de azért már örülünk a bajnoki futamnak. Idén újra privát csapatként indulunk, mert ugye nem tudunk Peugeot Kupázni. Kicsit más világ lesz, és nyilván nem a legerősebb kocsival megyünk majd a népes kategóriában, viszont a célunk most sem fog változni. Szeretnénk jól érezni magunkat, és fontos marad a jó helyezés is számunkra. Csak a kategória változik, az elvárásaink maradnak. 

 

Éles harcokra készültök?

– Igen. Megpróbáljuk hétvégén odatenni magunkat, de semmiképpen nem az a cél, hogy az első éles bevetésen megváltjuk a világot, mert abból még jó sosem sült ki. Nagy csatározásokra számítunk, mindenki küzdeni fog a legjobb helyezésekért. Az új autók sokkal dinamikusabbak és erősebbek, de megméretettjük magunkat, hiszen szeretnék majd menet közben egyre feljebb tornázni magunkat a ranglétrán. Kíváncsian várjuk a pályákat, és hogy mit tartogat számunkra az időjárás. A szerencse legyen velünk… és az erő. 

 

Partnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.