Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám a nagyok között

Eredményes hétvégét zárt Hideg Ádám az FIA gokart Európa-bajnokság harmadik futamán, az olaszországi Sarnóban. A 86 OKJ indulóból a 22. helyet szerezte meg. Emellett nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodott, hiszen olyan technikával és olyan beállításokkal versenyzett, amellyel nem könnyű a gokartot kezelni, viszont ha megtanulja, akkor az élmezőnybe kerülhet vele.

A Révész Racing versenyzője a WSK-sorozatból is jól ismert pályán az időmérő futamán a 7. helyet szerezte meg, összesítettben pedig 26. lett. Az öt előfutam során a 6–12. helyen végzett, amivel 20.-ként jutott a döntőbe, ott pedig a 22. helyet szerezte meg. 

Hideg Ádám, Révész Racing, gokart Európa-bajnokság, 3. futam, Sarno (Olaszország) 2021. július 9–11.

„Nagyon jó hétvégénk volt – mondta Hideg Krisztián, csapatvezető. – Az eredmény is jónak mondható, de sokkal fontosabb, hogy Ádám nagyon ütőképes technikát kapott, amit úgy állított be a csapat, hogy azzal akár az első helyért is lehessen versenyezni.

Aki otthon van a technikai sportokban, az tudja, hogy egy könnyen vezethető  beállítással az ember gyors lehet, de az utolsó tizedek megtalálásához általában olyan beállításra van szükség, amivel meg kell küzdeni. Most Sarnóban, a Kidix csapattal egyetértve, ilyen beállításokat kapott Ádám. 

Hideg Ádám, Révész Racing, gokart Európa-bajnokság, 3. futam, Sarno (Olaszország) 2021. július 9–11.

Az időmérőn már egész jól használta, amikor csak saját magára kellett figyelnie, a futamokon még van fejlődési lehetősége. Egy ilyen erős mezőnyben nem könnyű tiszta íveken menni, pontos féktávot venni és még pontosabban kigyorsítani, úgy, hogy körülötted minden irányból jönnek. 

Az öt előfutamra hat új gumit kaptunk, amelyeket a legjobban úgy lehetett kihasználni, ha jobb oldalra újat, bal oldalra pedig használtat teszel fel. Ez teljesen felborítja a gokart viselkedését és nagyon gyorsan kell hozzá alkalmazkodni. Szóval nem volt könnyű dolga Ádámnak, de ha nyerni akar, akkor ezeket a szituációkat meg kell tanulnia kezelni.“ 

Hideg Ádám, Révész Racing, gokart Európa-bajnokság, 3. futam, Sarno (Olaszország) 2021. július 9–11.

Lesz alkalma rá, hiszen már úton vannak a spanyolországi Zuerába, ahol a héten a Champions of the Future bajnokság futamát rendezik, egy héttel később pedig az FIA Eb 4. OKJ kategóriás versenyét. 

Hideg Ádám, Révész Racing, OKJ eredmények
FIA gokart Európa-bajnokság, 3. futam, Sarno (Olaszország), 2021. július 9–11.

Résztvevők: 86
Időmérő futam: 7.
Időmérő: 26.
BD előfutam: 11.
BC előfutam: 8.
BF előfutam: 6.
BE előfutam: 9.
AB előfutam: 12.
Előfutamok összesen: 20.
Döntő: 22.

Érdemes elolvasni

Gyorsan és látványosan…

Hund Gábor

Murván lehet improvizálni…

Hund Gábor

Menya mindenkit meglepett a top 10-es eredményével

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.