Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

Kiválóan debütált Hideg Ádám a gokart OKJ kategóriában, hiszen mindjárt az első versenyén, a WSK Champions Cupon a döntőbe jutott, ahol 11 pozíciót javítva a 18. helyet szerezte meg. 

A Révész Truck Racing Team versenyzője idén váltott kategóriát, amely nagyobb vázat és brutálisan erős motort jelent. Az első tesztek alkalmával fülig érő szájjal szállt ki a gokartból, mondván, hogy akkora erő van benne, hogy ha a gázra lép, azonnal kipörögnek a kerekei. 

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Champions Cup

Az erősebb motor és a jól tapadó gumik azonban komoly erőnlétet igényelnek a versenyzőktől, amelynek jelentős részét csak a gokarttal edzve lehet megszerezni. Ádámon látszott az első OKJ futamán, hogy fizikálisan még erősödnie kell, de így is kiválóan megállta a helyét. 

Rekordszámú, 101 fő nevezője volt az OKJ kategóriának, ahol a mezőny nagy része már egy–két év rutinnal rendelkezik. Ádám újonc létére az időmérőn az igen előkelő 24. helyet szerezte meg. Az előfutamok során egy kicsit izgult, ami meglátszott az eredményén is. Az utolsó előfutamban ráadásul megforgatták és egy komolyabb ütközéssorozatba került, ami miatt kiesett. 

Összesítettben a 41. helyen jutott elődöntőbe, ahol hat pozíciót javítva 15. lett, így pályafutása első OKJ hétvégéjén beverekedte magát a döntőbe. Itt még jobban szerepelt, hiszen 11 pozíciót javítva, a 18. helyen ért célba. 

A gyári Kart Republic csapat két gokartot biztosított a versenyre

„Maximálisan elégedettek vagyunk – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Az látszik, hogy az OKJ gokartok nagyon erősek, hatalmas lépés ez a tavalyi Mini kategória után. Egyelőre ott tartunk, hogy Ádám napi nyolcvan kört tud menni vele gond nélkül, ezt kellene felfejleszteni annyira, hogy napi kétszáz kör után is fitten szálljon ki a gokartból. Ehhez kell még pár hónap. 

A tempója azonban nagyon jó volt, a csapat és mi is elégedettek voltunk vele. Az előfutamok során kicsit izgult, ami látszott az eredményein is, de az elődöntőre és a döntőre nagyon felszívta magát. Szépen és eredményesen versenyzett. 

Most van két nap pihenőnk, szerdán pedig már kezdődik a WSK Super Master Series első futamának edzése, szintén Adrián.“

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Champions Cup
Hideg Ádám OKJ eredmények
WSK Champions Cup, Adria (Olaszország), 2021. február 18–21.

Résztvevők: 101
Időmérő: 24.
EF előfutam: 11. (33-ból)
DF előfutam: 11. (33-ból)
BF előfutam: 13. (33-ból)
AF előfutam: 13. (33-ból)
CF előfutam: ütközés miatt kiesett
Előfutamok összesített: 41. (101-ből)
A elődöntő: 15. (34-ből)
Döntő: 18.

hivatalos eredmények itt találhatók
Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Champions Cup

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.