Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám első Eb-döntője

Idei legjobb formáját hozta Hideg Ádám, a gokart Európa-bajnokság második futamán, Auney-les-Bois-ban. A 82 fős OKJ mezőnyben a Révész Racing versenyzője a 28. helyre kvalifikálta magát, több remek előfutammal pedig a 21. helyen simán bejutott a döntőbe. Bár nem volt szerencséje, hiszen a második kanyarban balesetbe keveredett, teljesítménye így is felülmúlta csapata várakozását. 

A franciaországi Auney-les-Bois nem a legközismertebb gokart pálya, így a legtöbb versenyző számára ismeretlen volt. Hideg Ádám sem versenyzett még itt, szóval a csütörtöki szabadedzésen kellett megismerkednie a vonalvezetéssel. A pálya különlegessége, hogy sok benne a bukkanó, ezért több kanyart és féktávot is vakon kell kezdeni. 

Hideg Ádám, Révész Racing, gokart Európa-bajnokság, Auney-les-Bois (Franciaország) 2021. május 28–30.

Ádám azonban gyorsan felnőtt a feladathoz, és már az időmérőn is idei legjobb formáját hozva, csoportjában 7. lett. Az első előfutamot még óvatosan kezdte, de aztán a végére megjött az önbizalma, egyre jobb eredményeket ért el, és pályafutása során először jutott Eb-futam döntőjébe. 

A verseny rangját növelte, hogy a döntő előtt Felipe Massa, a Ferrari és a Williams legendás Forma–1-es versenyzője, az FIA Nemzetközi Gokart Bizottságának elnöke személyesen kívánt sok szerencsét minden résztvevőnek, így Ádámnak is. 

Felipe Massa és Hideg Ádám, Révész Racing, gokart Európa-bajnokság, Auney-les-Bois (Franciaország) 2021. május 28–30.

A szerencse ezúttal nem jött be, hiszen a döntő második kanyarjában egy négyes ütközésbe keveredett, és kiesett.

„Nagyon jó hétvégénk volt – mondta a rá jellemző komolysággal Hideg Ádám. – Végig megvolt a tempónk, a selejtezők során egy kivétellel mindig a top tízben voltam. 

Nagyon sok segítséget kaptam a KidiX csapatától és a mérnökömtől is. A döntőben az első kanyarban is volt egy baleset, mi a másodikban tömörültünk össze és mind a négyen kiestünk. 

Ez sajnos benne van a technikai sportokban. Így is bizakodó vagyok, jó úton járunk, a következő versenyen pedig a döntőben is szeretnék bizonyítani.“

Hideg Ádám, Révész Racing, gokart Európa-bajnokság, Auney-les-Bois (Franciaország) 2021. május 28–30.
Hideg Ádám, Révész Racing, OKJ eredmények
FIA Európa-bajnokság, Aunay-les-Bois (Franciaország), 2021. május 28–30.

Résztvevők: 82
Időmérő futam: 7.
Időmérő: 28.
BD előfutam: 13.
DE előfutam: 7.
AD előfutam: 9.
DF előfutam: 7.
CD előfutam: 10.
Előfutamok összesített: 21.
Döntő: kiesett

Érdemes elolvasni

Salgóról a Mecsekre, avagy raliról ralira

Hund Gábor

Hibázásnak nincs helye

Hund Gábor

Vakon leszünk a Mecsekben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.