Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám első WSK pontja!

Az OKJ kategóriában először szerzett bajnoki pontot Hideg Ádám a háromfordulós WSK Euro Series első állomásán, Lonatóban. Szintén ezek voltak a Révész Truck Racing Team első WSK pontjai.

A szerdai edzéseket még borda fájdalommal kezdte Ádám, de miután a Kart Republic csapata kicserélte az ülését, minden fájdalom elmúlt. A 75 fős OKJ mezőnyben az edzéseken jól szerepelt, az időmérő nem sikerült tökéletesen, csak 48. lett. 

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Euro Series, Lonato, 2021. április 11.

Mind az öt előfutamán a külső sorból indult, ami a lonatói pályán a rajtnál általában három–öt pozícióvesztést jelent. Ádám azonban így is minden futamában javítani tudott – kivéve, amikor sárgazászlós előzés miatt öt másodperc büntetést kapott. Az időmérős helyezéséhez képest 21 helyet lépett előre, így a 27. helyen jutott az elődöntőbe. 

Vasárnap hatalmas eső zúdult a pályára, nagyon nehezek voltak a körülmények, rengeteg volt a kicsúszás. Ádám azonban okosan versenyzett. Az elődöntőben négy helyet javítva 10. lett, míg a döntőben egyet előre lépve 18. 

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Euro Series, Lonato, 2021. április 11.

Az elődöntőben elért helyezésért négy bajnoki pontot szerzett, amellyel a WSK Euro Series 23. helyén áll az OKJ kategóriában. 

„Nagyon jó hetünk volt – mondta Hideg Krisztián, csapatvezető. – Szerdán még tartottunk Ádám bordasérülésétől, de az új üléssel ez a probléma megoldódott. Az időmérő sikerülhetett volna jobban, de az előfutamokban már nagyon jól ment. 

Vasárnap az eső miatt nagyon nehéz körülmények voltak, de Ádám nagyon okosan versenyzett, nem kockáztatott, nem hibázott, viszont jókat előzött. Abszolút elégedettek voltunk a teljesítményével. 

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Euro Series, Lonato, 2021. április 11.

Nagyon örülünk az első WSK pontnak. Ha ezt a mostani lendületünket sikerül megtartani, akkor gyűjthetünk még többet is. Köszönjük a Kart Republicnak a munkát, hogy a verseny előtti teszt nélkül is ilyen jól beállított kartot biztosítottak Ádámnak.“

Hideg Ádám és a Révész Truck Racing Team következő versenye a WSK Super Masters negyedik fordulója lesz Lonatóban április 21–25-e között. 

Hideg Ádám OKJ eredmények
WSK Euro Series, Lonato (Olaszország), 2021. április 7–11.

Résztvevők: 75.
Időmérő futam: 16.
Időmérő: 48.
EF előfutam: 8.
DF előfutam: 12.
BF előfutam: 16.
AF előfutam: 10.
CF előfutam: 10.
Előfutamok összesített: 27.
A elődöntő: 10.
Döntő: 18.

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, WSK Euro Series, Lonato, 2021. április 11.

Érdemes elolvasni

Semmi elvárás…csak élvezzük a pillanatot

Hund Gábor

Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek

Hund Gábor

Mindegyik gyorsot élveztük!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.