Gokart

Hideg Ádám: Jöhet a Super Master

Négy hónapos szünet után a héten újraindul a gokartversenyzés egyik legrangosabb sorozata az olasz WSK, amelyben a jelenlegi Forma–1-es mezőny szinte valamennyi fiatal tagja megfordult.

A WSK több önálló futamból vagy négyfutamos sorozatból áll. A Super Master Seriest eredetileg a tél végre, tavaszra tervezték. Két fordulót sikerült megtartani, a másik két hétvégét azonban törölni kellett.

Ezt pótolják be a héten egy különleges dupla versennyel. Kedden és szerdán a 3. forduló előfutamai lesznek, csütörtökön és pénteken a 4. fordulóé. Szombaton rendezik a 3. forduló döntőit, vasárnap pedig a 4.-ét.

Hideg Ádám főleg a második futamon elért jó eredményével, 17 ponttal a Mini kategória 116 fős mezőnyében a bajnokság 17. helyén áll.

Hideg Ádám a Baby Race bokszában, Adrián, a WSK hivatalos tesztjén

A hivatalos verseny előtt szombattól hétfőig tesztet tartottak az olasz Adria International Racewayen, ahol Ádám négy hónap után ült először újra Mini vázban. A visszaszokás jól sikerült neki, hiszen nyert edzést is, azonban az igazi próbatétel, ma (kedden) kezdődik az első hivatalos edzésekkel.

„Nagyon jól sikerült a teszt – mondta Hideg Krisztián csapatvezető, Ádám édesapja. – Az első két nap tavalyi motorokat használtunk, ott volt egy-két műszaki hibánk, hétfőn pedig már a versenymotorokat járattuk és több beállítást is kipróbáltunk.

Már az első nap is a mezőny egyik leggyorsabbja volt Ádám, nyert edzést is, és úgy tűnik gyorsan visszarázódott, de az igazi próbatétel a verseny lesz.

Rettenetesen nagy a meleg, de már mindenki nagyon várja, hogy élesben versenyezhessen.“

A teszten jó formában volt Hideg Ádám, nyert edzést is

Érdemes elolvasni

Újabb dobogó

mihalyi.csaba

Parádésan ment Hideg Ádám

mihalyi.csaba

Hideg Ádám parádésan előzött – 13-at!

mihalyi.csaba