Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám: Két hét, három verseny

Két héten belül a harmadik versenyén vett részt Hideg Ádám, aki a WSK Euro Series lonatói dupla futama után az Adria Racewayre költözött, ahol az olasz autósport szövetség, az ACI bajnoki fordulóját rendezték. A Mini kategóriában 41 résztvevő közül Ádám a 12. helyen jutott döntőbe. Az első versenyen 10., a másodikon a 13. helyet szerezte meg.

„Elég kalandos hétvégénk volt, Ádám az időmérő körében lila szektorral kezdett, majd zölddel folytatta, de a célegyenesbe már keresztbe csúszva érkezett, amivel a csoportjában a hetedik helyet szerezte meg, összesítettben pedig a 14. helyen jutott az előfutamokba – mesélte Hideg Krisztián, csapatvezető.

Az első előfutamban elől nagyobb lánckerék került a gokartjára, amivel a legnagyobb, 111 km/h volt a végsebessége, de a visszafordítókból nem tudott kigyorsítani.

Gyorsan alkalmazkodott a helyzethez, aki utolérte, azzal nem állt neki harcolni, elengedte. A második előfutamra kicserélték a lánckereket, ott ötödik lett. Összesítésben pedig a 12. helyen jutott az első futamba.

Vasárnapra nagyon lehűlt az idő, a levegő tíz fokkal volt hidegebb, a pálya ennél sokkal többel és nem nagyon találtak bele a beállításba.

Ádám folyamatosan túlkormányzással küzdött. Az első futamon ennek ellenére két helyet javítva 10. lett, a másodikon viszont előzés közben lecsúszott a fűre, amivel több pozíciót veszített és végül a 13. helyen ért célba.

Az élmezőny most is ugyanaz volt, mint a WSK-ban, úgyhogy a 10. és a 13. hely nem rossz eredmény, de egy kicsivel több szerencsével sokkal előrébb is végezhetett volna.

Sűrű két hetünk volt, most egy kicsit szeretnénk az iskolára koncentrálni, mielőtt folytatjuk a versenyzést.“

ACI olasz gokart bajnokság, 4. futam, Adria Raceway, (Olaszország) Mini eredmények:

Résztvevők: 41
Időmérő futam: 7.
Időmérő összesített: 13.
AC előfutam: 14.
AB előfutam: 5.
Előfutamok összesített: 12.
1. futam: 10.
2. futam: 13.

Érdemes elolvasni

Tim Gábor a Swift Cup Europe bajnoka

Hund Gábor

Levi kalandjai a Hungaroringen

mihalyi.csaba

Molnár Martin nyerte a szezonzárót

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató