Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám: Korcsolyapálya Genkben

Rengeteg tapasztalattal és némi önbizalommal lett gazdagabb a Révész Truck Racing Team versenyzője, Hideg Ádám, a Champions of Future sorozat első állomásán, a belgiumi Genkben. Ebben a bajnokságban a WSK-hoz hasonlóan OKJ motorokat használnak, ám lényegesen eltérő karakterisztikájú MG gumikat, amelyek nagyon kemények, és emiatt nehéz őket tapadásra bírni.

Ezzel gyakorlatilag az egész mezőny küzdött. Többek között két felvezető kört kellett futni, hogy legyen idő a gumik bemelegítésére, de sokan még az első körökben is próbálták az abroncsokat megfelelő hőmérsékletre hozni. 

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, Champions of the Future, Genk, 2021. május 2.

Ádám szombatra érzett rá a gumik kezelésére és a KidiX csapata is ekkorra tudta úgy módosítani a váz beállításait, hogy a gokart vezethető legyen. Szombaton már jó volt a tempó, vasárnap pedig a vigaszfutamban három helyet javítva 14. lett. 

A tempójavulás azért is biztató, mert két hét múlva szintén ezen a pályán, szintén MG gumikon rendezik a CIK gokart Európa-bajnokság első OKJ futamát, amelyre a Champions of Future egyben jó bemelegítés is volt. 

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, Champions of the Future, Genk, 2021. május 2.

„Összességében elégedettek lehetünk – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Az MG gumikkal Ádám új szituációba került, aminek a megoldása az egész mezőnyt, de még a csapatokat is komoly fejtörés elé állította. Olyan volt, mintha jégen versenyeztek volna. 

Szombatra egész jó lett a tempója. Vasárnap pedig a vigaszfutamban három helyet javítva 14. lett. De nem csak a tempója, hanem az önbizalma is nőtt, úgyhogy bizakodók vagyunk az Eb-futam előtt.“

Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, Champions of the Future, Genk, 2021. május 2.
Hideg Ádám, Révész Truck Racing Team, OKJ eredmények
Champions of the Future, Genk (Belgium), 2021. április 29. – május 2.

Résztvevők: 85
Időmérő futam: 21.
Időmérő: 63.
CD előfutam: 17.
AC előfutam: 16.
CE előfutam: 16.
BC előfutam: 20.
CF előfutam: 14.
Előfutamok összesített: 47.
Vigaszfutam: 14.

 

Érdemes elolvasni

Semmi elvárás…csak élvezzük a pillanatot

Hund Gábor

Zoli szerint is…teszt a lelke mindennek

Hund Gábor

Mindegyik gyorsot élveztük!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.