Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám nagyot mentett

Az időmérőn nem volt szerencséje, utána viszont nagyot mentett Hideg Ádám a WSK Euro Series 3. fordulóján Lonatóban. Az előfutamokban, az elődöntőben és a döntőben is több helyet javított, és még egy műszaki hiba ellenére is végül a Mini kategória nyolcadik helyéig küzdötte fel magát.

Egy hét alatt rendezték meg a háromfutamos WSK Euro Series második és harmadik fordulóját az olaszországi Lonatóban.

Hideg Ádám a második forduló időmérőjén jól teljesített, ám ennek a versenynek az elődöntőjében ledobta a gokartja a láncot és nem jutott döntőbe, így a harmadik fordulóban kellett bizonyítania.

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember 20.

Ennek az időmérőjén nem volt szerencséje, hiszen a mezőnyt felvezetve, szélárnyék nélkül a futama 14. helyét szerezte meg, a 61 fős Mini mezőny időmérőjét pedig a 27. helyen zárta.

A négy előfutamban így a 11. helyről rajtolt. Az elsőn parádésan versenyzett és kilencet előzve a 2. helyre jött fel. A másodikon a rajtnál visszaesett, itt a 11. helyet szerezte meg, míg a harmadikban négyet javítva 7. lett.

A negyedik előfutamban azonban meghibásodott a motorja, folyamatosan veszítette a teljesítményt és csak 20.-nak futott be. Az előfutamokból így a 22. helyen jutott elődöntőbe.

A B elődöntőben a 11. helyről rajtolva, hatot előzve az 5.-re jött fel, amivel a kilencedik helyen jutott a döntőbe. Itt egy pozíciót javítva lett 8., vagyis az időmérőhöz képes 19 helyet jött előre.

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember 20.

A bajnokságban a 2. verseny időmérőjén elért eredménye után 8, a 3. verseny elődöntőjében és döntőjében pedig 20–20 pontot kapott Ádám, így 48 ponttal a bajnokság 15. helyén végzett.

„A második versenyen jobban állt Ádám, ezért arra koncentráltunk, ezt a harmadikat el is engedtük, a gumikkal is úgy sakkoztunk, hogy a második verseny döntőjére maradjanak újak, de miután az elődöntőben műszaki hiba miatt kiesett, a harmadik futamon kellett bizonyítania – mondta Hideg Krisztián, csapatvezető. – Ahhoz képest, hogy az időmérő után hol állt, nagyon szépen jött előre.

A döntő így is gyilkos volt, borzalmasan néz ki a gokartja, nincs rajta egy ép elem. Az egyik sráccal addig keménykedtek, hogy Ádám felugratott a hátára, alig tudtak szétakadni, közben elmentek mellettük négyen.

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember 20.

Pont ennek a srácnak az apukája állt mellettem, egymásra néztünk – ezek nem normálisak. Ha nem vagy kemény, akkor itt egy pillanat alatt bedarálnak, de ebben az esetben kifizetődőbb lett volna engedni.

A WSK-ban mindig rang az első tízbe kerülni. Nagyon bíztunk egy dobogóban, de a körülményekhez képest ez a nyolcadik hely is ragyogó teljesítmény.“

WSK Euro Series 3. futama, Circuito South Garda, Lonato (Olaszország) Hideg Ádám, Mini eredmények

Résztvevők: 61
Időmérő futam: 14.
Időmérő összesített: 27.
BD előfutam: 2.
AB előfutam: 11.
BE előfutam: 7.
BC előfutam: 20.
Előfutamok összesített: 22.
B Elődöntő: 5.
Döntő: 8.

WSK Euro Series 3. futam döntő végeredménye

WSK Euro Series bajnokság végeredménye

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember 20.

Érdemes elolvasni

Tim Gábor a Swift Cup Europe bajnoka

Hund Gábor

Levi kalandjai a Hungaroringen

mihalyi.csaba

Molnár Martin nyerte a szezonzárót

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató