Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádám szárazon nyolcadik

Esős edzések után száraz pályán rendezték az olasz autósport szövetség, az ACI gokartbajnokságának ötödik fordulóját Castellettóban, ahol Hideg Ádám a 42 fős Mini mezőnyben az első futamban 12., a másodikban 8. helyen végzett.

Nagyon jó volt a tempója vizes pályán. Ez volt a harmadik alkalom, hogy Castellettóban versenyzett, ahol rendre esett az eső, így a csúszós talajon nagyon otthonosan mozgott.

Hideg Ádám, ACI gokartbajnokság, Castelletto, 2020. október 25.

Az időmérő futamában 3. lett, összesítettben pedig a 6. helyen végzett. Az első előfutamon 4. lett, a másodikon 5.-nek futott be, de miután beesett a spoilere, büntetést kapott, és a 8.-ra sorolták vissza, így összesítettben a 7. helyen jutott tovább.

A vasárnapi versenyekre felszáradt a pálya, Ádám pedig az első futamban nagyon óvatosan kezdett, és a 12. helyen ért célba. A második futamon remekül rajtolt, a 12. helyről azonnal a 7.-re ugrott. Az utolsó előtti körben a 6. helyen állt, amikor meglökték őt, és ketten elmentek mellette, így a 8. helyen ért célba.

Hideg Ádám, ACI gokartbajnokság, Castelletto, 2020. október 25.

„Nem volt szerencsénk az időjárással – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Csütörtökön értünk ki, és a motorjárató edzések után, amikor már éppen fel lehetett volna rakni az új slickeket, leesett az eső. Ádám nagyon gyors volt a vízen, de, ahogy tartottunk tőle, vasárnapra felszáradt a pálya.

Castellettóban eddig vizes pályán ment hat-hétszáz kört, szárazon pedig alig. Az első futamon ment először új slickkel a pályán, ezért nagyon óvatos volt. A második futamra jobban belejött, nagyon jól rajtolt, és szépen is versenyzett. Az utolsó körben az ütközés benne van ebben a sportban.

Hideg Ádám, ACI gokartbajnokság, Castelletto, 2020. október 25.

Nagyon kellett volna, hogy szerdán egy napot tudjunk menni száraz pályán is, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy Ádám az iskolából sem hiányozhat sokat. A körülményekhez képest a nyolcadik hely nagyon jó teljesítmény, elégedettek vagyunk vele.“

ACI olasz gokart bajnokság, 5. futam, Castelletto, (Olaszország) Hideg Ádám, Mini eredmények:

Résztvevők: 42
Időmérő futam: 3.
Időmérő összesített: 6.
BC előfutam: 4.
AC előfutam: 8.
Előfutamok összesített: 7.
1. futam: 12.
2. futam: 8.

Hideg Ádám, ACI gokartbajnokság, Castelletto, 2020. október 25.

Érdemes elolvasni

Molnár Martin: Harcos premier X30 Juniorban

mihalyi.csaba

“Szeretnénk bebizonyítani, hogy van helyünk a férfiak között”

Hund Gábor

Csomós Mixi: Egyszer fent, egyszer lent

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató