Gokart Sajtóanyag

Hideg Ádámot csak a bordája állította meg

Az időmérőn és az előfutamokon is javított előző heti eredményéhez képes Hideg Ádám a WSK Super Masters Series első futamán, az olaszországi Adriában. Bordasérülés miatt azonban az elődöntőben nem tudott rajthoz állni. 

Egy héttel a WSK Champions Cup után rendezték a WSK Super Master Series első futamát, ugyancsak az Adria International Racewayen. 

Hideg Ádám, WSK Super Master Series, Adria 2021. február 27.

A Révész Truck Racing Team versenyzője ezúttal 93 fős OKJ mezőnyben mérkőzött meg. Az időmérőn 19. lett. A 33 fős előfutamokban a 7. helyezés volt a legjobb eredménye, egyszer azonban hátulról meglökték, majd a kerékvetőn leugrott gokartjáról a lánc, és kiesett. A többi négy előfutamon azonban jól szerepelt, így összesítettben – az egy kiesése ellenére is – a 34. helyen jutott az elődöntőbe. Minkét eredménye jobb volt, mint egy hete, amikor az időmérőn 24., az előfutamok után 41. volt.

Vasárnap a bemelegítésen egy kört tudott menni, utána kiállt, mert a hétvégén megsérült bordája nagyon fájt. Végül orvosi tanácsra a csapata visszaléptette az elődöntőtől. 

Hideg Ádám, WSK Super Master Series, Adria 2021. február 27.

„Új bordavédőt vezetett be idén az FIA, ami nem nagyon működött Ádámnál. Vettünk egy másikat, az sem volt jó – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Szombaton még nagyon hősiesen jégzselével és fájdalomcsillapítóval végigversenyezte a napot, de vasárnapra rosszabbodott a helyzet. A verseny orvosa megvizsgálta, és nem javasolta a folytatást, ezért visszaléptünk az elődöntőtől. 

Addig szépen versenyzett Ádám, az időmérő jól sikerült, az előfutamok is jobbak voltak, mint egy hete. Fizikálisan még kell erősödnie, amihez sokat kellene menni a gokarttal. Most viszont pihenünk, gyógyulunk és bízom benne, hogy még erősebben térünk vissza.“

Hideg Ádám, WSK Super Master Series, Adria 2021. február 27.
Hideg Ádám OKJ eredmények
WSK Super Master Series, Adria (Olaszország), 2021. február 25–28.

Résztvevők: 93
Időmérő: 19.
AB előfutam: 14. (32-ből)
AC előfutam: 29. (32-ből)
AD előfutam: 7. (31-ből)
AF előfutam: 13. (31-ből)
AE előfutam: 11. (29-ből)
Előfutamok összesített: 34.
A elődöntő: nem állt rajthoz

Érdemes elolvasni

Dobogós helyekért küzdött Zsigovits Norbert és Szőke Márk

Hund Gábor

Jövünk jövőre is!

Hund Gábor

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.