Dakar Tereprally

Hivatalos: Alonso indul a 2020-as Dakaron!

A kétszeres F1-es világbajnok, Fernando Alonso a Toyota Gazoo Racing csapatával nekivág a 2020-as Dakarnak, melyet Szaúd-Arábiában rendeznek meg.
 
Fernando Alonso idén márciusban vezette a Toyota Hiluxot, melyet a jövő évi Dakaron fog használni. A spanyol versenyző a dél-afrikai központú tereprally csapattal áll rajthoz.
 
“Idén márciusban sikeres két napos tesztet hajtottunk végre Fernando Alonsoval. A tapasztalatok nagyon értékesek voltak a tanulás során. Fernando nem csak egyre jobban élvezte, de egyre jobbá is vált az autóval a teszt során. Számára teljesen új lesz a tereprally, de biztos vagyok benne, hogy ki tudja hozni itt is a maximumot magából. A Dakarra való átfogó készülés Európában, Afrikában és a Közel-Keleten lesz, elsőként Namíbiában kezdünk. Az első versenye a Harrismith 400 lesz Fernandonak, ami a dél-afrikai tereprally bajnokság idei 5. versenye.” – mondta Glyn Hall a Gazoo SA csapatfőnöke.
 
A Toyota a dél-afrikai versenyen kívül még további 2-3 tereprallyt tervez Alonsoval a Dakar előtt. Az október 3-9 közötti Marokkó Rally, valamint egy novemberi verseny van kilátásban.
 
“Izgatottan várom a munka folytatását a Toyota Gazoo Racinggel. A 2017-es első közös szereplésünk óta indultunk együtt Le Mans-ban, és az Endurance világbajnokságon is. A tereprally új élmény lesz, de nagyon jól érzem magam a Toyota Hiluxban. Nagyon várom már, hogy ismét az autóba ülhessek és együtt dolgozzak a Toyotával. Mindig is új kihívásokra vágytam és ehhez, most a legjobb helyen vagyok.” – mondta 2005 és 2006 F2-es világbajnoka, Fernando Alonso.
 
A spanyol pilóta navigátoráról még nem született döntés, miután eddigi társa, Alex Haro Giniel De Villiers-szel fog indulni. A legesélyesebb a feladatra Marc Coma, a Dakar korábbi ötszörös motoros győztese, azonban ehhez a KTM-nek is hozzá kell járulnia, ahol jelenleg igazgatói posztot tölt be.
 
A Dakar jövőre január 5-17 között kerül megrendezésre Szaúd-Arábia területén.

Érdemes elolvasni

Offroadra adtam a fejem

Hund Gábor

Újra felbőgtek a motorok Pápocon

Hund Gábor

Kilencéves szurkolójával edzett Vogel Adri

Hund Gábor