F1

Hogyan tovább?

A sajtó azonnal találgatni kezdett, hogy mit hozhat a jövő Sebastian Vettelnek és mit a Ferrari csapatának a különválás után?

 
A 33 éves, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel egyik lehetséges jövője a Mercedeshez igazolás, ehhez azonban az is kellene, hogy Lewis Hamilton távozzon a német csapattól. Valószínűleg a Mercedes csapata sem bánná, ha egy német versenyzője lenne ismét, azonban az szinte biztos, hogy Hamilton és Vettel nem férne meg egy csapatban.
Vettel számára megoldás lenne az is, hogy Daniel Ricciardo helyére szerződjön a Renaultnál, hiszen az ausztrál versenyzőnek év végén le jár a szerződése. Kérdés azonban, hogy a pénzügyi válság idején hajlandó lenne-e a francia gyártó busás szerződést kínálni a német pilótának.
A német versenyző ugyanakkor dönthet a visszavonulás mellett is, hiszen akkor egy top csapat pilótájaként fejezné be, négyszeres világbajnokként.
 
A Ferrarinál három versenyző jöhet szóba, mint Charles Leclerc lehetséges csapattársa. Antonio Giovinazzi, Carlos Sainz jr és Daniel Ricciardo.
Antonio Giovinazzi jelenleg is a Ferrari tartalék versenyzője, ráadásul olasz.
Carlos Sainz jr tavaly megmutatta, hogy folyamatosan tud fejlődni és folyamatosan tud jó eredményeket hozni.
Daniel Ricciardo pedig a Red Bullal már megmutatta, hogy egy nagy csapat is nyugodtan számíthat tudására, hiszen több versenyt is nyert az osztrák csapattal, ráadásul szerződése év végén lejár a Renault-nál.
 
Mindez azonban felborul, ha Lewis Hamilton úgy döntene, hogy ott hagyja legnagyobb sikereinek csapatát, a Mercedest a Ferrariért, ahol már meg van az a versenyző, Leclerc személyében, akire építhet az olasz csapat.

Érdemes elolvasni

Bottas és Hülkenberg az időmérő meglepetése

Hund Gábor

11 hely már elkelt a Forma 1 2021-es idényére

Hund Gábor

Hamilton defekttel nyerte a drámai Brit Nagydíjat

Hund Gábor