Horvátországban indult a Korda Racing utószezonja

A Korda Racing idén is részt vett a horvátországi Rally Show Santa Domenicán, a csapat ezúttal egy Skoda Fabia R5-össel érkezett a murvás versenyre, mellyel Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely szállt harcba.

 

A bajnoki pontvadászatok lezárultjával az év utolsó heteiben eljött a tétnélküli buliversenyek ideje. Az rallysport utószezonjának egyik első ilyen állomását idén is a horvát főváros, Zágráb közelében rendezték meg. A Rally Show Santa Domenica évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar versenyzők között, idén csaknem negyven páros látogatott el déli szomszédunk versenyére, köztük a Korda Racing Skoda Fabia R5 versenyautójával érkező Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely is ott volt a rajtnál.

 

A páros és a csapat éppen egyéves évfordulóját ünnepelte a Rally Show-n, tavaly ugyanis ezen a versenyen indult a versenyzők és a Korda Racing közti együttműködés. Az egyelten lényegi változást egy évvel ezelőttihez képest az jelentette, hogy Szabolcs és Gergő a Hyundai i20-as idén egy Skoda Fabia-ra cserélte. Ami viszont nem változott az az, hogy az időjárás sajnos idén sem a szebbik arcát mutatta a mezőnynek, a verseny ideje alatt szinte egy pillanatra sem állt el az eső. Mindez azonban nem szegte kedvét a Skodás párosnak, a célba végül az abszolút nyolcadik helyen érkeztek.

 

„A szervezőkre idén sem lehet panasz, ismét kitettek magukért, de kár hogy ennyit esett az eső.” – mondta Korda Erik. ”A Nyíregyháza Rally után tartottunk egy rövid pihenőt az év végi hajrá előtt, ami Horvátországban, a Rally Show Santa Domenicával vette kezdetét. Ezúttal csak egyetlen autóval érkeztünk, Várkonyi Szabi és Makai Geri egyéves évfordulónkon a Skodát is kipróbálhatta murvás-saras körülmények között, ami most egy nyolcadik helyet eredményezett számukra. Decemberben még vár ránk két verseny, előbb a murvás Mikulás Rally Veszprémben, majd az évzáró Szilveszter Rally a Hungaroring-en és úgy tűnik mindkét eseményre nagy csapattal érkezünk.”

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

photo: MGR Images

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein