Hulmann Gábor: Nem számítottunk ilyen jó eredményekre idén

Hulmann Gábor és Molnár Zsolt a tavalyi MARB szezon után idén a Rallye2-ben folytatta karrierjét és a Lada Kupa, valamint a 12-es kategória második helyét szerezte meg a Lada VFTS-sel.

„Év elején döntöttünk úgy, hogy idén megpróbáljuk Rallye2-ben folytatni a közös versenyzést Molnár Zsolttal. Komoly terveink nem voltak, mivel nem ismertük a bajnokságban indulókat nem tudtuk hova lesz elég a tempónk. Zsolttal nagyon jól és eredményesen tudunk közösen dolgozni, megbízható és alázatos, ezért nagyon jó hangulat uralkodik a versenyek alatt mind a szervizparkban, mind pedig az autóban. Közös elképzeléseink vannak a versenyzést tekintve már az első közös versenyünk óta!” – kezdte a Rally Cafénak adott interjút Hulmann Gábor.

A VFTS idén az eddigieknél több munkát adott a csapatnak, de Gábor ennek az okát is tudja.

„Az autónkkal idén több probléma volt, de ezeket a hosszabb versenytávoknak könyvelem el. Mivel eddig szinte csak sprintversenyeken indultunk más, komolyabb felkészítést igényel a VFTS. Ebbe még bele kell jobban tanulnunk.” – mondta a gyenesdiási pilóta.

A Hulmann-Molnár kettős végül második helyen zárta a Rallye2-es szezont a 12-es kategóriában és a Lada Kupában is.

„Őszintén szólva év elején nem is reménykedtünk ilyen jó eredményben az éves értékelést tekintve. Nagyon kemény bajnokság, kemény ellenfelekkel! Örülünk ennek a kiváló második helynek és büszkék vagyunk, hogy az amatőr bajnokság után itt is eredményesek tudtunk lenni! A legjobb és egyben legeredményesebb verseny számunkra egyértelműen a szombathelyi volt. Mind élményben mind izgalomban az volt számomra az év csúcs versenye. A legrosszabbat pedig a salgói verseny tartogatta számunkra, mivel az első gyors után kellett kiállnunk féltengely hiba miatt! Itt sajnos azt sem tudtuk kideríteni mennyire lennénk versenyképesek.” – mondta Gábor.

A fiatal versenyzőnek tervei szerint még nem ért véget az esztendő.

„A következő versenyünk a Mikulás Rallye lenne, de még nem látjuk biztosan, ott tudunk-e lenni a rajtnál. 2019-cel kapcsolatban nem tudok egyelőre semmi biztosat. A VFTS marad, ez egyelőre az egyetlen biztos pontunk! Azt hogy hol indulunk, még kérdéses!” – zárta Hulmann Gábor.

 

Készítette: Hund Gábor
Fotó: Nagy Richárd, LLR Photo

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein