Hyundai: Nincs helye hibának

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatvezetője szerint a WRC szezon hátralévő két versenyén nincs hibának helye, ha csapata megszeretné nyerni a gyártók világbajnoki címét.

A Hyundai a török és walesi versenyen produkált gyengébb szereplésnek köszönhetően előbb elvesztette a vezető helyét, majd nőtt is hátránya a gyártók bajnokságában a Toyotával szemben, mely 20 pontos előnyre tett szert.

Michel Nandan bízik benne, hogy csapata nem követ el több hibát.

“Spanyolországban nincs helye hibának, ha világbajnok akar lenni a csapat. Még van matematikai esélyünk a címre. Láthattuk idén már, hogy bármi előfordulhat, de igen nehéz lesz mostantól ledolgozni a hátrányunkat. Az autónk jó, a versenyzőink elég gyorsak, a csapatunk jól dolgozik, ezt a hármat kell összehangolnunk és a győzelemért kell harcolnunk.” – mondta a csapatvezető.

Azonban a Toyota sem tétlenkedik eközben.

“Javítottuk az autó murván való viselkedését, míg aszfalton eddig is elég erősek voltunk. Azt hiszem Spanyolország vegyes talajú versenye kedvezhet nekünk. Hatalmas csatára számítok az utolsó két versenyen az egyéni és gyártói cím tekintetében is. Ott Tanak biztos, hogy legjobb tudását fogja nyújtani, de ugyanezt fogják tenni riválisai is.” – mondta Tommi Makinen, a Toyota négyszeres világbajnok csapatvezetője.

Két versennyel a szezon vége előtt az egyéni bajnokságban Thierry Neuville 7 ponttal vezet Sébastien Ogier, és 21 ponttal Ott Tanak előtt.
A gyártók bajnokságában a Toyota 20 ponttal vezet a Hyundai előtt, míg a harmadik helyen álló M-Sport hátránya 44 pont.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali