Historic ORB Rally 2 Rally 3

Így lehetne megrendezni az Orfű Rallyt a jelenlegi szabályozás mellett

A járvány miatt hozott jelenlegi szabályok mellett is meg lehetne rendezni az Orfű Rallyt, azonban a rendezvényen nem lehetnének jelen nézők.

A jelenlegi szabályok március 1-ig vannak meghosszabbítva, azonban Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pár nappal ezelőtt arról beszélt, hogy ő húsvét környékén, vagyis április elején lát jelen állás szerint arra esélyt, hogy elkezdjen a kormány enyhíteni a szabályokon. Vélhetően tehát még egy hónappal meg lesznek hosszabbítva a szabályok.

Ezért a Rally Café megkereste, Keszthelyi-Pardi Katát az Orfű Rally adminisztratív vezetőjét, hogy arról érdeklődjön, meg lehet-e rendezni úgy is a versenyt, hogy maradnak a jelenlegi szabályok.

„A verseny megrendezése a jelenlegi szabályok mellett is megoldható lenne, hiszen így bonyolították le a Mikulás Rallyt is. – mondta Keszthelyi-Pardi Kata. A Rally2, Rally3 és a Historic Bajnokság mezőnye is hivatalos bajnokság része, így nem lenne akadály a rajthoz állásuk. Ugyanakkor a licences mezőny résztvevőinek indulása is megoldható lenne. A versenyen azonban nem lehetnének nézők, ezért nagyobb rendőri jelenlétre lenne szükség. A verseny tehát nincs veszélyben, hacsak nem szigorítanak tovább.”

Az Orfű Rallyt március 13-14. között rendezik.

 

Hund Gábor
photo: MGR Images

Érdemes elolvasni

Változott az Eger-Ózd Rally versenykiírása, nézők is lehetnek

Hund Gábor

Ostberg a táskájában vitte a felfüggesztését Boldogkőre és Zágrábba

Hund Gábor

18 kilométeres nyitószakasz, 120 kilométeres második nap a Mecsek Rallyn

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.