ERC Rally

Ingram 50 év után ismét Nagy-Britanniába vinné az Eb címet

Chris Ingram az első brit versenyző szeretne lenni Vic Elford 1967-es címe után, aki Európa-bajnok lesz. A skodás versenyző már az Azori-szigeteken is a jó eredményt célozza meg.

Chris Ingram bár még azon dolgozik, hogy előteremtse az ERC szezonra az anyagi hátteret, fél szemmel már arra összpontosít, hogy az Azori-szigeteken megfelelő eredményt érjen el, hogy a továbbiakban az Európa-bajnoki címért tudjon harcolni az ERC1 junior bajnokságban.

“A szponzorokkal sajnos több kudarcunk is volt az elmúlt időben, ennek ellenére idén egyértelműen az a célom, hogy 50 év után ismét brit Európa-bajnok szülessen. A Toksport és az R5-ös Skoda ehhez a célhoz megfelelő, de további támogatókra van szükségem célom eléréséhez. Jelenleg már az azori versenyen dolgozok, de utána ismét tárgyalásokba kezdek.” – mondta a 24 éves Chris Ingram, aki idén is Ross Whittock navigálásával indul az ERC versenyeken.

Az ERc1 junior bajnokság utolsó idei versenyére a cseh Barum Ralin kerül sor. A bajnok 100 ezer eurós támogatást is kap, hogy R5-ös autóval tudjon indulni a szezon utolsó két, ciprusi és magyar versenyén.

Az azori-szigeteken a ciprusi Alex Tsouloftas indul még a török Toksport autójával.

 

Fotó: DPPI

Érdemes elolvasni

Breen indul az Észt Rallyn

Hund Gábor

Így lehet 2020-ban pontot szerezni az ERC-ben

Hund Gábor

Vogel Adrienn Csehországban indítja az évet

Hund Gábor