WRC

Ingram: Tavaly abban sem voltam biztos, hogy folytatni tudom karrierem

Chris Ingram túl az első tesztjén az idei WRC3-as programja előtt, mely a Horvát Rallyn fog kezdődni a 2019-es Európa-bajnoknak.

 
Chris Ingram több mint egy éven át nem tudott Rally2-es autóba ülni, ezért az első teszt elején sokkolták a tapasztaltak.
 
“Nem fogok hazudni, a teszt elején sokkolva lett szervezetem. – mondta Chris Ingram. Aztán elég gyorsan megszoktam ismét és később már nagyon jó volt vezetni.”
 
Chris Ingram szeretne idén a WRC3-ban a vb címért harcolni Skodájával.
 
“Utoljára a 2019-es Rally Hungaryn ültem Rally2-es autóban, ezért azt a formát szeretném visszanyerni. A siker titka az lehet, hogy megfelelő támogatást kapok-e, ha igen képes lehet vb címért harcolni. Soha sem adtam fel a kemény munkát, de most más lesz versenyezni, mert a WRC3 tele van jó versenyzővel, akik mind esélyesek a győzelemre. Az egész karrierem alatt küzdöttem azért, hogy minden feltétel adott legyen, és most először mondhatom, hogy minden adott, amire szükségünk van.”
 
A 2019-es Eb cím megszerzése után a járvány okozta válság miatt Ingram úgy érezte, hogy vége karrierjének.
 
“Tudom, hogy sokan milyen nehézségeket éltek át az elmúlt egy évben. Azt hiszem méltó képviselője lehetek azon versenyzőknek, akik hasonlóan nehéz időszakon vannak túl.”
 
Az SXM csapatával a brit versenyző szeretne minden verseny előtt tesztelni, első tesztjén csapatfőnöke, Freddy Loix is segítette.
 
“Az egész karrierem során minden versenyen kissé felkészületlenül indultam, most mondhatom először, hogy minden lehetőség adott. Minden versenyem előtt tudunk 100 km-t tesztelni. A Skoda megkapta az új fejlesztéseket és egy nagyon erős motort is.”
 
Ingram számára azonban szinte minden WRC futam új lesz.
 
“Az idei WRC naptárból csupán az Ypres Rallyn indultam korábban, de Horvátország mindenkinek új lesz, ahogy Görögország is, és a Spanyol Rally is teljesen aszfaltos lesz idén, ami ugyancsak újdonság. Szeretnénk gyorsan felvenni a tempót, ami különösen fontos lesz például Szardínián, ahol a riválisok nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.”
 
Chris Ingram két éves szerződést kötött csapatával, melynek első éve a WRC3-ban, második éve pedig a WRC2-ben lesz Ross Whittock navigálásával. A brit pilóta szerint ezzel a lehetőséggel egy álma vált valóra.
 
“Nagyon hálás vagyok csapatunknak, akik úgy gondolták, hogy támogatnak minket Ross-szal, teljes mértékben hisznek bennünk. Ez egy álom valóra válása, mert tavaly még azt sem reméltem, hogy tudok-e még versenyezni, nemhogy egy ilyen lehetőségre gondoljak.”

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.