ERC

Ingram: Vezetünk, de a folytatáshoz elő kell teremteni a pénzt

Chris Ingram ERC1 Junior bajnoki címe és a vele járó 100 000 eurós díj csupán 3 tizedmásodpercen múlott. A brit skodás azonban átvette a vezetést az abszolút értékelésben, a folytatáshoz viszont további támogatásra van szüksége.
 
Chris, a bajnoki cím bár nem lett meg, de büszke lehetsz a teljesítményedre!
Igen, büszke is vagyok, Hatalmas harcot vívtunk, talán karrierem során a legnagyobbat. A harc csak még jobb pilótává tett. Bizonyítottam, hogy meg van a jó tempónk. Idén nagy nyomást helyeztem magamra, sokszor túlságosan is akartam, ami nem segített a gyorsulásban. Most tökéletesen kipihentem magam és ismét nagyszerű tempóban tudtam vezetni. Azt gondolom, ígéretes a sebességünk.
 
Nagyon határozottan vezettél a hétvégén…
Idén eddig nagy nyomást helyeztem magamra és fejben sem voltam teljesen a versenyeken. Most azonban bizonyítottam, hogy kellő pihenéssel és felkészüléssel nagyon jó a tempónk. Sajnálom, hogy nem nyertük meg a junior Eb-t, és a pénzt, amire nagyon nagy szükségünk lett volna. Az anyagi háttér miatt sem tudtam idén mindig nyugodtan versenyezni. Viszont bizonyítottuk, hogy a gyorsaságunk megfelelő, ezért elő kell teremteni a még szükséges pénzt a folytatáshoz. Szeretnénk az abszolút bajnoki címért folytatni a csatát. Pozitívnak kell lennünk és nyugodtan kell folytatni a szezont, csak így lehet esélyem a bajnoki címre.
 
Egy ponttal vezeted a bajnokságot, de a Cipruson és Magyarországon való induláshoz további pénzre van szükséged. Hogy tudod ezt megoldani?
Amint lejöttünk a dobogóról, azonnal ezen kezdek gondolkodni. A junior bajnoki címmel járó pénzdíj nagyon jól jött volna. Most azonban van esélyünk az abszolút címre, ezért elő kell teremteni az anyagiakat. Vezetjük a bajnokságot, de ez csak akkor jó, ha további pénzt tudunk szerezni. Már sok pénzzel tartozom a csapatomnak, de ha sikerülne megnyerni a bajnokságot, akkor ez semmit sem számítana!

Érdemes elolvasni

Magyar-osztrák közös teszt a Mecsekben

Hund Gábor

Breen havon tesztel az Azori-szigetekre

Hund Gábor

Vogel Adrienn idén a rali-Eb-n versenyez

Hund Gábor