ERC

Ingram volt a leggyorsabb a Rally Hungary kvalifikációján

Chris Ingram érte el a legjobb eredményt a Rally Hungary péntek délelőtti kvalifikációján. Az ERC éllovas mögött Alexey Lukyanuk és Filip Mares zárt, míg Lukasz Habaj összetörte autóját.

 
A Rally Hungary-n már kvalifikációs szakasz is igen nehézre sikerült, hiszen az aszfaltot jórészt sár fedte a a korábbi kiadós esőknek köszönhetően.
 
A körülmények között Chris Ingram boldogult a legjobban, hiszen a 3.9 km-es pályán a leggyorsabb időt érte el, így megnyerve a kvalifikációt. A brit ERC éllovas elsőként választhat majd holnapra rajthelyet délután.
 
A második időt Alexey Lukyanuk érte el 9 tizedmásodperc hátránnyal, míg a harmadik Filip Mares lett további 1 tizeddel lemaradva.
 
A legjobb idő a magyarok közül Herczig Norbert nevéhez fűződik, aki ugyancsak 1 tizeddel maradt el Mares eredményétől és 1 másodperccel előzte meg Vincze Ferencet.
 
A saras pályán kockáztatni próbált és ez lett a veszte Lukasz Habajnak, aki a kvalifikációt megelőző szabadedzésen próbált rövid féktávot venni, azonban autójával árokba esett és összetörte Skodája elejét. Egyelőre nem dőlt el, hogy az ERC második helyén álló lengyel tudja e folytatni a versenyt.

 
Az éles verseny kora este a Rabócsiringen rendezendő szuperspeciállal kezdődik. Vélhetően ez lesz a hétvégén az egyetlen nem saras pálya.

Rally Hungary – Kvalifikáció

A kvalifikációval kezdetét vette az ERC szezonzáró futama a Rally Hungary. ?✌??

Közzétette: Rally Café Autósport magazin – 2019. november 8., péntek

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 49. rész – Vogel Adrienn

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor

Herczig Rómában kezd

mihalyi.csaba