ORB Sajtóanyag

Inkább a biztos második hely

Nem rizikózott Kurtos Robi és Fridrik Gergő az Eger Ralin, jobbnak látták elengedni az első helyet, minthogy az utolsó szakaszon a nagyon akarásnak nyögés legyen a vége. 

 

Volt valami technika gondotok?

– A hajtás összeszorult, de nem tudjuk még mi a probléma vele. Nem tudtam kis ívben kanyarodni vele, csak tolt le az útról, és kézifékkel sem bírtam fordulni. Ezen kívül pedig még ott van a szokásos nyűg, hogy erőtlen a kocsi, ami melegben mégjobban ellustította a Mitsubishit. Ezért vártuk az esti gyorsot, hogy ott kicsit, ha visszahűl a levegő, akkor talán előnyünkre válik, és valóban úgy volt. De ez édeskevésnek bizonyult, hiszen másnap már szintén melegben kezdtünk. 

 

Mindennel elégedettek voltatok a versenyen?

– A pályákkal és a felhordással semmi bajunk nem lenne alapjáraton, viszont ott is találkoztunk murvával a gyorsokon, ahol a terelőelemnek köszönhetően nem kellett volna lennie. Furcsa dolgok ezek, de semmiképpen nem tudunk jól szórakozni azon, amikor iszonyat nagy tempóval megérkezünk…és ott már csak a szerencsén múlik, hogy a versenyző meg tudja fogni vagy sem. Pont azt beszéltük, hogy lehet jobban járnánk, ha nem lenne padkavédelem. Akkor mindenki ugyanolyan feltételekkel versenyzik, és tudja, hogy mire számíthat a pályán, mert senkinek nem jó a padkán vagy az árokban menni.

 

Szép az a második hely.

– Valóban, főleg ahhoz képest, hogy nem a kedvencünk az egri verseny, de tettük a dolgunkat. Amiért mentünk, azt megcsináltuk, hiszen be tudtuk fejezni az egri futamot. Összetehetjük a kezünket, hogy a megcsappant lóerőnkkel is második helyen végeztünk a Production Cup-ban. Tehát nem vagyunk elégedetlenek. Megpróbálhattunk volna küzdeni az első helyért, de úgy láttuk jónak, hogy a már nagyon koszos pályán járhatunk nagyon rosszul is, ha elesünk, így a biztos második hely mellett tettük le a voksunkat. Húzós volt a hétvége, rendesen elfáradtunk, hiszen alvásból jutott a legkevesebb. 

 

Októberben jöhet a Vértes?

– Tervezzük, hogy megyünk a soron lévő vértesi versenyre, de addig még képletesen olyan sok az idő, nehéz megmondani a vírus vagy egyéb dolgok megakadályozzák a rendezést vagy sem. A pontjainkat tovább szeretnénk növelni, ezért amennyiben megrendezésre kerül, akkor ott a helyünk az őszi futamon.

 

Partnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

 

Érdemes elolvasni

Most sem vettük be Eger várát…

Hund Gábor

Országos Rallye1 Bajnokság 2020. évi állása

Hund Gábor

Az meg van még, hogy mentek Kakusziék a Volkswagennel? – Best of onboard

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!