Janika Nyíregyházán tér vissza

A magyar ralisport egyik legsikeresebb versenyzője, Ifjabb Tóth János két év szünet után ismét overált húz, hogy elinduljon a Nyíregyháza Ralin. A hétszeres magyar bajnok egy Peugeot 208 R2-t fog vezetni az évzárón, ahol ugyancsak ilyen autóval áll rajthoz Bútor Róbert és Botka Dávid is. Az ERC2 elmúlt két évi bajnoka, ifjabb Érdi Tibor pedig már a jövő évre tesztel az R5-ös Škodával.

A Nyíregyháza Ralira tegnap éjfélig lehetett nevezni, így még várni kell a teljes nevezési listára, de néhány információ már eljutott a Rally Café szerkesztőségéhez az indulókkal kapcsolatban.

A verseny idén ERC kandidáló futam, így másfélszeres távval és pontokkal került a bajnoki naptárba.

Mivel jó esély van arra, hogy jövőre ERC futam legyen, így az utóbbi két év ERC2-es bajnoka, ifjabb Érdi Tibor szeretne már idén tesztelni a vadonatúj autójával, a Škoda Fabia R5-tel. A 36 éves versenyző utolsó ORB futamán 2009-ben állt rajthoz Komlón, míg utoljára a 2016-os Mikulás Ralin lehetett látni itthon.

Ifjabb Tóth János a 2016-os Miskolc Ralin ült utoljára versenyautóba, azonban a hétszeres magyar bajnok is elindul Nyíregyházán egy R2-es Peugeot 208-cal. Az 50 éves Janika idén a Peugeot 208 Kupa indulóinak segített a minél jobb szereplés érdekében.

Ugyancsak a francia márka R2-es típusával áll rajthoz Botka Dávid és Bútor Róbert, akik Janikához hasonlóan először fognak ilyen autót vezetni éles körülmények között.

A Nyíregyháza Ralit két hét múlva rendezik, a futam szakaszai várhatóan november 7-én lesznek publikusak.

 

Fotó: Peugeot Sport Hungary

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali