Janovich Roland nyerte az esős Magyarbóly Kupát

Janovich Roland rajt-cél győzelmet aratott a Rallye3 déli régiójának második, magyarbólyi versenyén, míg mögötte holtverseny alakult ki a második helyen Dénes Szabolcs és Kubovics István között.

A Balatonyi Rallye Team által szervezett, Magyarbóly belterületén zajló Rallye3-as futamon már az első szakaszt megnyerte Janovich Roland és Csáthy Miklós (Lada 21011), majd féltávnál már 24.6 másodperces előnyben voltak. A ladás páros előnye a verseny második felében az utolsó szakasz előtt 13 másodpercre csökkent, az utolsó gyorsasági után azonban 24 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet.

A második helyért jóval nagyobb csata zajlott és végül a Dénes Szabolcs-Varga Kata (Lada 2101), valamint a Kubovics István-Gerendás Ádám (Lada 2105) párosok között holtverseny alakult ki.

A negyedik helyen Molnár Zoltán és Winter Ágnes, zártak Lada 2107-tel 21.4 másodperccel elmaradva a 2-3. helytől.

Az abszolút 5. helyen zárt az esős versenyen a legjobb, nem ladás kettős, Kerék Norbert és Schrey Róbert Suzukival, akit Zoltán József és Káposznyák Csaba VFTS-sel, Oberling Krisztián és Mitnyik János pedig ugyancsak Suzukival követtek.

A versenyen kezdte idei szereplését a dél régió címvédője, Horváth Attila, aki Janovich Öcsivel a második szakaszon nagy hátrányba került és végül a 20. helyen zárt.

Eredmények

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali