Rally Rally 2 Sajtóanyag

Jól sikerült a bemutatkozás

Luczó János sikeres bemutatkozáson esett át első rali versenyén, Miskolcon, ahol a Rallye2 előfutójaként Béres Attila navigálásával volt látható. A célba érés sajnos nem sikerült műszaki hiba miatt, de ennek ellenére elégedett a ladás pilóta.

A PSZA Motorsport versenyzőjeként, az igen tapasztalt Béres “Unicum” Attila navigálásával első versenyén vett részt Luczó János Miskolcon.

“Taktika igazából nem volt, azt sem tudtam, hogy mire számítsak majd a gyorsasági szakaszokon. A gumiról sem volt tapasztalatom, nem tudtam, hogy fog viselkedni az adott körülmények között. Igazából szerettem volna a közönséget szórakoztatni, ez volt az egyetlen cél. 😁” – mondta Luczó János.

A Lada 2107-tel már a pénteki prológon elkápráztatta a szurkolókat János.

“A prológ nagyon tetszett. Előtte még soha nem mentem salakon, de nagyon élveztem minden métert. Utcai gumi volt fent, és elég jól viselkedett az autó, szóval rendben volt minden.” – mondta a prológról a debreceni versenyző.

Szombaton aztán változatos körülmények között igen látványosan közlekedett a Luczó-Béres kettős, és hat szakaszt teljesíteni is tudtak, azonban a technika két szakasszal a cél előtt megálljt parancsolt.

“Nekem kifejezetten tetszett, hogy ilyen időjárás volt, jó volt ezeken a rendkívül jó pályákon ilyen változatos körülmények között versenyezni. Egy fajta gumi volt fent, ami szerintem jól működött, végig úton tartott, kivéve mikor elnéztem ezt-azt. Úgy gondolom, hogy jól tudtam alkalmazkodni a körülményekhez, a 6 gyorsaságit különösebb gond nélkül sikerült teljesíteni, amihez néha a szurkolók segítsége is kellett, majd ezt követően műszaki hiba miatt kellett feladni a versenyt. Én elégedett vagyok a kiesés ellenére, azt gondolom, hogy elsőre azért elég jól sikerült a bemutatkozás.” – mondta a szombatról Luczó János.

A 38 éves pilótának Béres Attila olvasta az itinert, akivel jól sikerült a közös munka.

“Jól sikerült a közös munka Attilával, végig sokat segített, igazából mindenben, amiért hálás vagyok neki. Elnevezett mágnesnek, és volt pár hopp hopp is a gyorsaságikon. 😁” – árulta el János.

A sikeres bemutatkozás után a következő versenyen azonban már bajnoki pontokért is szeretne harcolni a ladás kettős.

“A következő versenyünk a Székesfehérvár Rally lesz, ott már viszont kategóriában szeretnénk versenyezni, nem előfutóként. Fehérváron már felszabadultabban fogok versenyezni, Miskolcot sem aggódtam túl, de azért ott volt izgalom bőven. Próbálok a közönségnek autózni, azért is választottam a Ladát, mert ez alapnak jó, és a közönség is örül, ha valaki elrúgja egy kicsit. 😁” – zárta Luczó János.

Készítette: Hund Gábor

Fotó: Peták Tibor

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.