Jól sikerült a Szafari Rali kandidáló versenye

A Szafari Rali WRC kandidáló versenyét hétvégén rendezték, mely után Oliver Ciesla kijelentette, minden esély meg van rá, hogy jövőre ismét WRC futamot rendezzen Kenya.

“A Szafari Ralinak helye hell, hogy legyen a jövő évi WRC naptárban. Meg kell várnunk az FIA jelentését a kandidáló versenyről, de ez annyira jól sikerült, hogy nem látok semmi akadályt.” – mondta Oliver Ciesla, a WRC promotere.

A hétvégi verseny egyetlen negatívuma a záró szakasz romlása volt, ami miatt mély nyomok alakultak ki a pályán.

A Szafari Ralin, mely idén a kenyai bajnokság mellett az afrikai bajnokság futama is volt, részt vett Uhuru Kenyatta Kenyai elnök, valamint a Hyundai, az M-Sport és a Toyota gyári csapatának képviselője, a WRC promotere és az FIA küldöttsége is.

“Nagyon jó támogatottságot élvez ez a verseny a politika és a sport oldaláról is. A hétvégi verseny mindent 100%-san kielégített, amire kíváncsiak voltunk. Nagyszerű tájakon zajlott a verseny.” – tette hozzá Ciesla.

A 262 km-es versenyt végül Baldev Chager nyerte Mitsubishi Lancer Evo X R4-gyel márkatársát, Carl Tundot 33.6 másodperccel, a skodás Baryan Manvír Singh-t 11 és fél perccel megelőzve. A 48 indulóból 29 ért célba.

Fotó: Anwar Sidi

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada