Jön a WRC2 Pro világbajnokság

Jövőre a WRC2 világbajnokság mellett bevezetik a WRC2 Pro bajnokságot is, melyben szintén R5-ös autókkal lehet indulni.

A szerdai Szentpétervári FIA Motorsport Világtanács ülésén megszületett a döntés, mely szerint 2019-ben a WRC2 bajnokság mellett létrejön a WRC2 Pro bajnokság is.

Az új bajnokságban a legjobb nyolc eredmény fog számítani, míg a régi WRC2-es bajnokság főként a privát versenyzők számára lesz elérhető minimális versenyszám nélkül.

Azon versenyzők, akik csupán hazai versenyükön szeretnének indulni a WRC2-ben, nem kell regisztrációs díjat fizetniük.

A WRC2-ben, ha az első hat verseny valamelyikén pontot szerez valaki, már nem kell Európán kívüli versenyen indulnia.

“Az új WRC2 Pro bajnokságban a csapatok két R5-ös autóval is indulhatnak egy futamon.és minimum hét versenyen el kell indulniuk egy autóval, mely verseny lehet Európán kívüli is. A pilóták és navigátorok bajnokságában a legjobb nyolc eredményt veszik figyelembe, a csapatok legjobb versenyzői pedig a gyártók bajnokságában szerez pontot. A WRC2-es és WRC2 Pro bajnokságban indulók is egy napos teszten vehetnek részt az adott verseny előtt. A WTC2 Pro bajnokságban indulók P2P prioritást kapnak. A WRC2 bajnokságban csak a pilóták és navigátorok tudnak bajnoki címet szerezni, számukra nem lesz minimális számú verseny előírva, de az év végi eredménynél a hét verseny legjobb hat eredménye fog számítani. Nem kell azon WRC2 bajnokságban indulóknak regisztrációs díjat fizetniük, akik az adott verseny szövetségében nemzeti priorítással rendelkeznek és csak hazai versenyükön indulnak.” – áll a FIA Motorsport Világtanács közleményében.

A P2P prioritással rendelkezők minden WRC futamon a bajnokság aktuális állása szerint rajtolnak az első napon, rögtön a WRC-vel indulók mögött. A versenyek második és harmadik napján pedig az adott futam sorrendje szerint lesz kialakítva a rajtsorrend a WRC-ket követően.
A WRC2 bajnokságban indulók a P2P versenyzők után rajtolhatnak.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali