Jóska, ezeken a pályákon ne hibázz!

A szezon egyik legnehezebb versenye volt Tóth Tibornak és Szabó Józsefnek a Székesfehérvár Rali, ahol az előző évhez képes sokat gyorsultak, a Production Cup dobogóján végeztek úgy, hogy még a második helyért is meccseltek, a győztes Bacsa Tomitól pedig Tóth szerint nem szégyen kikapni.

„Nagyon jó, hogy tudtunk a verseny előtt tesztelni és nem az első gyorsaságin volt a bemelegedés – mondta Tóth Tibi. – Tavaly ezeken a pályákon azt sem tudtuk, hogy hol vagyunk, az idén sikerült fejlődnünk, voltak szép eredményeink.

A verseny előtt kértem (Szabó) Jóskát, hogy pontosan mondd, ne hibázz, mert ezeket a pályákat nem tudom megjegyezni, abszolút itinerből megyünk, ha hibázol, nagyot esünk. De nem hibázott.

A második gyorsaságin a balesetnél nagyon le kellett lassítanunk. Előtte is integettek, de nem értettem, hogy szurkolnak vagy azt akarják, hogy lassítsunk. Ez egy kicsit megzavart.

Másnap jól kezdtünk, a Csákberényi gyorsaságit elsőre egy kicsit elspóroltuk, másodikra próbáltuk megnyomni, de felcsúsztunk egy bakhátra. Csak a lökhárító tört össze, meg a turbócsövet nyomta össze, úgyhogy két gyorsaságira elment a teljesítményünk.

Az utolsó körre meggyógyították az autót a fiúk. Perge Gyurival még vívtunk egyet a második helyért, de nem sikerült őt utolérni. (A győztes) Bacsa Tomitól pedig nem szégyen kikapni, ő igazi autóversenyző, mi pedig inkább hobbisták vagyunk, de így legalább tudjuk magunkat kihez mérni.

Összességében jó verseny volt, mi legalábbis Jóskával nagyon élveztük.

Közelgő események

 • csü
  13
  jún
  2019

  WRC: Szardínia Rali

 • szo
  15
  jún
  2019

  WEC: Le Mans-i 24 órás verseny

 • vas
  16
  jún
  2019

  WRX/ERX: Norvégia